Avocado met walnoten & blauwe kaas

Avocado met walnoten & blauwe kaas

Rukmini Iyer: ‘Dit is mijn ode aan de klassieke gevulde avocado uit de jaren tachtig, die ik altijd als heel Amerikaans beschouw sinds ik als tiener De glazen stolp las. Deze versie bevat geen krab maar is een combinatie van de gebakken avocado met blauwe kaas en bacon die ik ooit in Tennessee at en de (ongebakken) versie die mijn moeder vroeger maakte met rozijnen, walnoten en roomkaas.’

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Schep de walnoten, roquefort, yoghurt en rozijnen door elkaar en vul de gehalveerde avocado’s met dit mengsel. Zet ze in een braadslede waar ze allemaal in passen en bak 10-15 minuten in de oven tot de vulling net goudbruin is.

3. Klop intussen de olijfolie, het citroensap en de honing door elkaar met een snufje zeezoutvlokken. Bestrooi de avocado’s vlak voor het opdienen met het gerookte-paprikapoeder of de cayennepeper en de peterselie. Schep de dressing door de spinazie en geef deze erbij.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met 7 recepten uit de oven afkomstig uit De wereldse bakplaat. Het hele gratis weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor: 4 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 10-15 minuten.

  • 100 g walnoten
  • 100 g roquefort of vegetarische blauwe kaas
  • 125 g yoghurt
  • 75 g rozijnen
  • 4 avocado’s, gehalveerd, pit verwijderd
  • snufje gerookte-paprikapoeder of cayennepeper
  • verse bladpeterselie, fijngesneden
  • 100 g spinazie

Dressing

  • 1 el olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 1 el honing
  • zeezoutvlokken

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief