Deze avocado fries werden spontaan een hit op het Foodie-ness YouTube-kanaal en dat proef je. Liever geen pikante dip? Schrap de cayennepeper of vervang hem door gerookte-paprikapoeder (even met een handmixer mixen!).
1. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van circa 8 mm dik.
2. Meng de speltbloem met de cayennepeper, komijn en het knoflookpoeder en strooi dit mengsel op een plat bord. Strooi op een tweede platte bord de panko en klop in een diep bord het ei los. Wentel de avocadorepen eerst door de bloem, haal ze dan door het ei en tot slot door de panko. Bestrooi met flink wat peper en zout.
3. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de avocado fries 5 minuten, keer halverwege. Laat de fries uitlekken op keukenpapier.
4. Roer voor de dip de cream cheese, mayonaise, cayennepeper, komijn, het limoensap en de -rasp, en een snuf peper en zout door elkaar. Snijd de koriander grof en strooi hem over de dip en avocado fries optioneel.
Voedingswaarden: 501 kcal • 31,9 g vet • 36,4 g koolhydraten • 4,6 g suikers • 12,1 g eiwit
Voor 2-4 porties
Bereidingstijd: 25 minuten
Fries
Dip
Bakgereedschap: keukenpapier
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.