Avocado fries met dip

Avocado fries met dip

Deze avocado fries werden spontaan een hit op het Foodie-ness YouTube-kanaal en dat proef je. Liever geen pikante dip? Schrap de cayennepeper of vervang hem door gerookte-paprikapoeder (even met een handmixer mixen!).

Ingredienten

1. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van circa 8 mm dik.

2. Meng de speltbloem met de cayennepeper, komijn en het knoflookpoeder en strooi dit mengsel op een plat bord. Strooi op een tweede platte bord de panko en klop in een diep bord het ei los. Wentel de avocadorepen eerst door de bloem, haal ze dan door het ei en tot slot door de panko. Bestrooi met flink wat peper en zout.

3. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de avocado fries 5 minuten, keer halverwege. Laat de fries uitlekken op keukenpapier.

4. Roer voor de dip de cream cheese, mayonaise, cayennepeper, komijn, het limoensap en de -rasp, en een snuf peper en zout door elkaar. Snijd de koriander grof en strooi hem over de dip en avocado fries optioneel.

Voedingswaarden: 501 kcal • 31,9 g vet • 36,4 g koolhydraten • 4,6 g suikers • 12,1 g eiwit

Voor 2-4 porties

Bereidingstijd: 25 minuten

Fries

  • 2 grote (net rijpe) avocado’s
  • 50 g speltbloem
  • 1 tl cayennepeper
  •  1 tl gemalen komijn
  •  1 tl knoflookpoeder’
  •  75 g panko (Japans paneermeel)
  • 1 ei
  • peper en zout
  •  olijfolie om in te bakken

Dip

  • 4 el cream cheese light
  • 1 el mayonaise light
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 limoen, rasp en sap
  • peper en zout
  • 5 g koriander

Bakgereedschap: keukenpapier


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief