Voor 2 personen:
1. Gril de aubergines 20 -25 minuten op een grillplaat op het fornuis. Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel, crush de cashewnoten en pers de knoflook uit. Werk de geperste knoflook door de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Snijd, wanneer de aubergines gaar zijn, deze overlangs doormidden en verwijder de geblakerde delen (anders krijg je een bittere smaak).
2. Hak of prak het vruchtvlees fijn en hak vervolgens ook de verse kruiden fijn. Verdeel het vruchtvlees over twee borden, breng een laag crème fraîche aan en verfris met wat limoensap.
3. Werk het gerecht af met de olijfolie, granaatappelpitjes, cashewnoten en de kruiden. De tahinisaus komt als laatste. Breng deze in dunne diagonale lijntjes over het gerecht aan en geef
er verse rucola en brood of crackers bij. Smullen maar!
Dit recept komt uit het boek ‘Firestarters of food, art & music’ van Monica Abdoel (€29,95).