Armeense manti met yoghurt-pepersaus

Armeense manti met yoghurt-pepersaus

Bereiding

Dit traditioneel Armeense recept doet denken aan een bijzondere variant van ravioli. De enorme schaal manti op de afbeelding is voor 12 personen, dit recept is voor 3 personen.


1 Meng de bloem met een snuf zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden, doe het ei erin en meng het meel er van buiten naar binnen door. Voeg als laatste
¼ glas water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Zet 30 minuten in de koelkast.

2 Meng de ingrediënten voor de vulling plus peper en zout – zet apart.

3 Strooi wat bloem op een werkvlak en rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 mm dik. Snijd het in gelijke rechthoekjes en schep op elk een lepeltje vulling. Houd de randjes vrij.

4 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vouw de uiteinden van een rechthoekje tegen elkaar, zodat een openstaand bootje ontstaat, en leg die in een ingevette ronde schaal. Herhaal en leg alle rechthoekjes in dezelfde vorm in de schaal als op de foto. Zet in de oven. Meng ondertussen 1 glas water met de sausingrediënten.

5 Schenk de tomatensaus over de manti als ze goudbruin zijn. Zet daarna nog 10 minuten in de oven tot alle saus is geabsorbeerd. 

6 Hak voor de yoghurtsaus de teentjes knoflook fijn, eventueel met een knoflookpers. Meng de knoflook door de yoghurt en zet apart.

7 Meng voor de pepersaus de zonnebloemolie en chilivlokken door elkaar en laat een half uur rusten zodat de smaak goed in de olie kan trekken. Serveer beide sauzen over de manti.

Voor 3 personen

200 g bloem

1 ei



Vulling

200 g lamsgehakt

2 el fijngehakte verse peterselie

1 ui, fijngesnipperd

1 el boter



Tomatensaus

1 el tomatenpuree

1 tl rode peperpasta



Yoghurt- en pepersaus

250 ml naturel yoghurt

2-3 teentjes knoflook

125 ml zonnebloemolie

4 el chilivlokken


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief