Marineer de vruchtjes een nacht in de whisky zodat ze zich helemaal volzuigen en de smaak van de Jack Daniel’s fantastisch kan intrekken. Nog een tip: maak de rand van het ‘appelbakje’ niet te dun, anders is het niet stevig genoeg om de vruchtjes binnenboord te houden.
1. Meng de pruimen met abrikozen, amandelen, hazelnoten, het grootste deel van de Jack Daniel’s en honing. Laat een avond en nacht intrekken.
2. Snijd de appels door: doe het zó dat je een dekseltje hebt van 1/3 deel en een onderkant van 2/3 deel. Snijd met een scherp mesje of lepeltje vruchtvlees uit het onderste deel, maar houd wel een dikke rand over, van minimaal 1 centimeter.
3. Zet de appels in een braadslede, vul ze met de gemarineerde vruchten en noten, giet de resterende Jack over de vruchten en leg een klontje boter op de vruchten. Sluit af met het dekseltje.
4. Zet de appels 15 minuten in de barbecue.
5. Serveer ze warm, met een bolletje vanille-ijs.
Dit recept komt uit het boek ‘Simple smart BBQ’ van Julius Jaspers (Carrera Culinaire, € 29,99).
Voor 6 personen, voorbereiding 10 minuten, marineren minimaal 12 uur, afmaken 45 minuten:
Benodigdheden barbecue met een temperatuur van 180 °C | vuur, indirect
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.