Appelcake

Appelcake

Ik ben enorm fan van bananenbrood, maar eerlijk is eerlijk: in elk gezond baksel dat je opzoekt zit banaan. Ik zag het als mijn missie om in dit boek ook een andere voedzame variant te delen. En wie had dat gedacht: appelmoes. Deze cake is handig voor onderweg of voor als je even extra energie nodig hebt. Appels zijn rijk en vitamine C en A, wat belangrijk is voor een mooi zacht huidje.

Bereiding

1. Warm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier.

2. Mix alle ingrediënten, behalve de walnoten, in een kom. Roer de walnoten als laatste door het mengsel, houd wat apart om te garneren.

3. Vul de cakevorm met het beslag, bestrooi met de achtergehouden walnoot. 4. Bak de cake in de oven in 40-45 minuten bruin en gaar. 5. Laat afkoelen op een rooster.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met 7 recepten voor meer energie en balans uit Charlie’s Kitchen. Het hele gratis weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor ongeveer 8 plakken.

  • 120 g havermout
  • 70 g havermeel
  • 1 ei + 2 eiwitten
  • 1 el honing of 7 druppels vloeibare Stevia
  • 1 potje appelmoes (350 g)
  • 1 tl koek- & speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 g walnoten, fijngehakt

Ook nodig:

  • cakevorm van 21 cm

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten