Appel en knolselderij vormen samen een geweldige combinatie door de zoete en zure smaken. Heerlijk om op een regenachtige zondag voor een grote groep vrienden of familie te maken. Eet smakelijk!
1. Verhit de helft van de boter in een grote soeppan en fruit hierin de ui samen met de kerrie. Roer de knolselderij, wortel, pastinaak, aardappelen en koriandersteeltjes erdoorheen. Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten koken op hoog vuur.
2. Verhit ondertussen in een andere pan de andere helft van de boter en stoof hierin de appelpartjes tot ze licht karamelliseren.
3. Haal de soeppan van het vuur en voeg de appel, gember en Spaanse peper toe.
4. Pureer de soep tot een glad geheel en zeef hem voor een fluweelzacht effect.
5. Serveer met yoghurt, kipsaté, verse koriander en sesamzaad.
Voor erbij:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.