1. Meng de appels met het citroensap.
2. Smelt de suiker in een rvs-koekenpan rustig tot een mooie karamel (beslist niet roeren want dan gaat de suiker grijnen; wel af en toe de pan een beetje bewegen en de gesmolten suiker over de bodem laten walsen).
3. Wacht tot je een mooie egale, bruine karamel hebt, roer dan de boter erdoorheen en laat kort indampen tot een gladde karamel.
4. Laat de appels even uitlekken (gooi het citroensap niet weg). Voeg toe aan de karamel, roer tot de suiker weer zacht is en laat de appels 10 minuten stoven (let op dat ze niet te zacht worden).
5. Verdeel de gekaramelliseerde appels over 6 ramekins (ronde bakjes).
6. Klop de slagroom lobbig en schep voorzichtig door de yoghurt.
7. Breng op smaak met het uitgelekte citroensap en de rasp, en giet over de afgekoelde appels. Strijk de yoghurt plat af en laat afkoelen in de koeling.
8. Bestrooi de bakjes met rietsuiker en brand af met een crèmebrûléebrander.