Appel-bessen-havermouttaart

Appel-bessen-havermouttaart

Het is de moeite waard om havermout ook eens te bakken – al was het maar omdat je huis er zo lekker van gaat  ruiken. Mede daardoor is dit een van mijn  favoriete ontbijtjes, en het is niet eens moeilijk om te bereiden. Als je havermout bakt, krijgt de binnenkant een custardachtige romigheid, terwijl de buitenkant juist knapperig wordt, een beetje als de bovenkant van crème brûlée. Ik bereid deze taart vaak de avond van tevoren en zet het in de oven als ik wakker word. Dan staat er tegen de tijd dat ik klaar ben met mijn ochtendritueel  een warm ontbijt op me te wachten!

Bereiding

1. Doe de banaan of zoetstof (als je die gebruikt), havermout, plantaardige drink en kaneel de avond van tevoren in een grote bak die je luchtdicht kunt afsluiten. Meng alles goed en zet de bak in de koelkast.

2. Verwarm ’s ochtends – voor je onder de douche springt – de oven voor tot 180 °C. Meng de bessen door het havermoutmengsel, verdeel het over een ovenschaal en leg de appelschijfjes erbovenop.

3. Bak het geheel 30 minuten in de oven, of tot het oppervlak licht goudbruin is.

De taart smaakt het lekkerst als-ie vers uit de oven komt, maar je kunt de restjes maximaal 3 dagen in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit Verrukkelijk vegan bakken. Het hele menu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 4 tot 6 porties

  •  1 banaan (ca. 120 g), geschild en geprakt, of 80 g zoetstof naar keuze (optioneel)
  • 160 g havermout
  • 475 ml plantaardige drink, zoals amandel-, soja- of kokosdrink
  • snuf kaneel
  • 75 g verse blauwe bessen
  • 1 middelgrote appel (ca. 180 g), klokhuis verwijderd en in dunne plakjes

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief