Zin in een lekker recept met andijvie? Met asperges en buffelmozzarella maak je eens een keertje wat anders dan een klassieke stamppot. Ook heel lekker natuurlijk, maar variatie wint het toch echt wel als je het ons vraagt. En of je nu kiest voor groene asperges of voor het witte goud uit het seizoen, de combinatie is reuze. Als je geen buffelmozzarella kunt vinden, kun je ook voor burrata of een simpele andere mozzarella gaan, maar de volle smaak van de buffel-variant is toch echt wel het lekkerst.
1. Schil de asperges en verwijder het vezelige uiteinde. Kook ze in 3 minuten beetgaar in gezouten water.
2. Maak de lente-uien schoon en blancheer ze 2 minuten in water. Snijd ze overlangs in tweeën en gril ze zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Besprenkel met de honing.
3. Was de andijvie en verwijder de buitenste bladeren.
4. Stoof de sjalot kort in de daslookolie. Doe er de andijvie en de resterende daslook bij. Breng op smaak met peper en zout.
5. Snijd de rode ui in halvemaantjes. Leg de gestoofde andijvie in een schaal met de asperges, de lenteuien, de rode ui, de buffelmozzarella en de tuinkers. Werk af met daslookolie en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.