Andijvie met asperges & buffelmozzarella

Andijvie met asperges & buffelmozzarella

Zin in een lekker recept met andijvie? Met asperges en buffelmozzarella maak je eens een keertje wat anders dan een klassieke stamppot. Ook heel lekker natuurlijk, maar variatie wint het toch echt wel als je het ons vraagt. En of je nu kiest voor groene asperges of voor het witte goud uit het seizoen, de combinatie is reuze. Als je geen buffelmozzarella kunt vinden, kun je ook voor burrata of een simpele andere mozzarella gaan, maar de volle smaak van de buffel-variant is toch echt wel het lekkerst.

Bereiding

1. Schil de asperges en verwijder het vezelige uiteinde. Kook ze in 3 minuten beetgaar in gezouten water.

2. Maak de lente-uien schoon en blancheer ze 2 minuten in water. Snijd ze overlangs in tweeën en gril ze zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Besprenkel met de honing.

3. Was de andijvie en verwijder de buitenste bladeren.

4. Stoof de sjalot kort in de daslookolie. Doe er de andijvie en de resterende daslook bij. Breng op smaak met peper en zout.

5. Snijd de rode ui in halvemaantjes. Leg de gestoofde andijvie in een schaal met de asperges, de lenteuien, de rode ui, de buffelmozzarella en de tuinkers. Werk af met daslookolie en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Voor 4 personen

  • 1 bussel Mechelse asperges
  • 1 bussel lente-uien
  • 25 ml lokale honing
  • 1 andijvie
  • 1 lange sjalot, gesnipperd
  • 2 eetlepels daslookolie
  • 10 g daslook
  • 1 rode ui
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 1 bakje tuinkers

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief