Ananas-spinaziesmoothie

Ananas-spinaziesmoothie

The Green Kitchen Stories: ‘Smoothie-recepten passen bij ieder moment van de dag: ontbijt, als supergezond alternatief voor een zoete middagsnack, soms als toetje en zeker na het sporten. Dit is een van onze favoriete groene smoothies. Met slechts een paar ingrediënten draai je in mum van tijd dit supergezonde drankje in elkaar. Het zoete, sappige van de ananas is perfect in balans met de grassige smaak van de spinazie.’

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix op de hoogste stand tot een gladde smoothie ‒ voeg eventueel extra gember toe naar smaak.

2. Schenk de smoothie in 2 middelgrote glazen en serveer, of schenk in een glazen fles met deksel en neem mee naar je werk of een zomerse picknick.

Voor 2 personen

  • 150 g rijpe ananas (zie tip), geschild, in grove stukjes
  • 60 g spinazie, uit de diepvries
  • ½ rijpe avocado, geschild, ontpit
  • sap van ½ limoen
  • ½-1 tl geraspte gemberwortel,  plus extra
  • 250 ml rijstmelk of kokoswater

Tip Check of de ananas rijp is door aan het middelste blad te trekken. Laat het gemakkelijk los? Dan is-ie rijp!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine