Ananas-halloumi spiesjes met limoen & munt

Ananas-halloumi spiesjes met limoen & munt

In De smaakbijbel van Niki Segnit staat dat je je niets moet aantrekken van snobs die hun neus optrekken voor kaas-ananasspiesjes. Kaas en ananas hebben smaakbestanddelen die niet alleen om nostalgische redenen, maar ook wetenschappelijk gezien heel goed bij elkaar passen. Deze spiesjes zijn een moderne, volwassen update van die smaakcombinatie en een perfect voorgerecht voor een zomers feestje.

Bereiding

1. Doe de ananas en halloumi in een grote kom. Roer in een ander kommetje de chilipeper, munt en het limoensap door elkaar, schenk
de helft van het mengsel over de ananas en halloumi en schep om.

2. Laat de ananas en halloumi 15 minuten rusten als je daar tijd voor hebt, of rijg het fruit en de kaas direct al voorzichtig om en om aan de spiesjes; zorg dat de kaas niet breekt.

3. Gril de spiesjes 5-7 minuten per kant op een goed hete barbecue. Bestrijk de ananas met wat olie als de stukjes uitdrogen. Keer de spiesjes niet te snel om, want dan blijft de halloumi aan de barbecue kleven.

4. Leg de spiesjes op een platte schaal als de ananas en halloumi aan beide kanten mooie grillstrepen hebben. Besprenkel ze met de rest van de dressing en dien heet op

TIP: Snijd de halloumi in vrij grote stukken, anders vallen ze uit elkaar als je ze aan de spiesjes rijgt. Je kunt dit recept eenvoudig verdubbelen of verdriedubbelen, maar je kunt de hoeveelheid hierboven ook over 10 spiesjes verdelen als je met meer mensen bent,

Voor: 5 spiesjes
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: minder dan 15 minuten

  • 1 middelgrote ananas, geschild, hart verwijderd, in stukjes van 2,5 cm
  • 225-250 g halloumi, in blokjes van 2,5 cm
  • 1 verse rode chilipeper, in ringetjes
  • 20 g verse munt, fijngesneden
  • sap van 1 biologische limoen
  • olijfolie, om te bestrijken
  • 5 spiesjes, in water geweekt als je houten gebruikt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine