Voor 12 personen
Voor de ganalenblini’s
• 12 grote garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd
• 2-3 el srirachasaus
• 150 ml mayonaise
• 12 kant-en-klare blini’s
• 2 el versgehakte bieslook
Voor de zwaardvis met citrusvinaigratte
• rasp en sap van 1 sinaasappel
• 8 el olijfolie
• zwaardvissteak (à 250 g)
• 1 takje rozemarijn, naaldjes afgehaald, fijngehakt
• 2-3 stronken wit- of roodlof, harde onderkant eraf, blaadjes los
Voor de krabdumplings
• 250 g krabvlees
• 1 cm gember, geschild, geraspt
• 1-2 tl chili-knoflookpasta (asianfoodlovers.nl)
• ½ lente-ui, in fijne ringetjes gehakt • zonnebloemolie
• 12 dumplingvellen (Ø 9 cm)
• 1 tl maizena, gemengd met 1 el water
• (zoete) sojasaus, voor erbij
1 Kook de garnalen in 3-4 minuten roze en gaar. Giet ze af, dompel onder in ijswater en dep ze droog.
2 Mix de srirachasaus met de mayonaise en zet apart.
3 Beleg elke blini met 1 theelepel pittige mayonaise, 1 garnaal en wat versgehakte bieslook.
1 Mix voor de dressing het rasp en sap van de sinaasappel met 6 eetlepels van de olijfolie.
2 Dep de zwaardvissteak droog en snijd de vis in blokjes. Bestrooi met zout en 1 theelepel rozemarijn.
3 Bak de blokjes vis in de rest van de olie gaar. Leg de wit- of roodlof blaadjes op een schaal, leg een blokje vis op elk blad en sprenkel er wat dressing over. Bestrooi met de rest van de rozemarijn plus zout en peper.
1 Meng het krabvlees met de gember, chilipasta en lente-ui in een kom.
2 Verhit de olie in een diepe pan tot 180˚C. Test de temperatuur met een blokje brood – als het bruist en bruin kleurt is de olie heet genoeg.
3 Leg de dumplingvellen op een werkvlak en beleg elk vel met een flinke theelepel van het krabmengsel. Bestrijk de randen met het maizenamengsel, vouw dicht en druk aan.
4 Frituur de dumplings 3 minuten, in porties. Draai ze halverwege om.
5 Laat de krabdumplings uitlekken op keukenpapier en serveer met zoete sojasaus.