Amarettitaart met frambozen

Intro

De Italianen kunnen zoet bakken als de beste. De zogenaamde dolci is minstens zo belangrijk als pasta en pizza. Maak deze makkelijke taart met frambozen en hazelnoten. Wedden dat het niet bij een stukje blijft?

Ingrediënten

8 Personen

• 175 g boter, plus extra voor het

invetten

• 175 g fijne kristalsuiker

• 3 eieren, geklopt

• 100 g geroosterde hazelnoten

• 150 g zelfrijzend bakmeel

• 175 g frambozen

• 50 g amarettikoekjes, verkruimeld

• poedersuiker, voor erbij

Bereiding



Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm (ø 20 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de boter en suiker in een kom tot een licht mengsel; klop hier de
eieren een voor een door.

Stamp in een vijzel de meeste hazelnoten fijn en voeg ze toe aan het beslag. Zeef het meel erboven, meng alles goed en schep dan twee derde van de frambozen erdoor. Schep het beslag in de vorm en strooi de koekkruimels erover. Bak de taart 45 min. in de oven (dek de bovenkant de eerste
30 min. af met bakpapier), tot-ie goudbruin is.

Laat de taart afkoelen op een rooster en snijd in punten. Serveer met de rest van de frambozen, hazelnoten en poedersuiker.