1. Maak de makreel of paling schoon.
2. Fruit de sjalot en de knoflook zachtjes in de boter, blus af met de bouillon en voeg de doperwten toe. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken tot de erwten zacht zijn.
3. Haal 4 eetlepels erwten uit de soep en pureer de rest in een keukenmachine.
4. Maak de soep op smaak met zout en peper en de helft van de marjolein.
5. Beleg de gebakken croutons met de paling/ makreel. Druppel er wat citroensap op en verwarm de croutons in een oven tot lauwwarm.
6. Klop de room door de eidooiers. Bind de soep, van het vuur af, met het eidooierroommengsel. Leg in het midden van 4 warme soepborden een lepel doperwten.
7. Leg hierop een canapé met paling/makreel. Garneer met de rest van de marjolein. Schenk aan tafel de soep erbij.
WIJN: Riesling uit de Moezel van enige ouderdom en met een beetje restsuiker, bijvoorbeeld Rotschiefer van Weingut Paulinshof.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.