Bietendip
• 250 g gekookte rode bieten
• 300 g hüttenkäse
• scheut vers citroensap
• ½ bosje dille, gehakt
Hazelnoot-frambozendip
• 50 g blanke hazelnoten, geroosterd
• 300 g hüttenkäse
• 2 el vloeibare honing
• 100 g frambozen
Gerookte zalm met kruidenroomkaas
• 250 g roomkaas
• 1 bosje zachte kruiden (zoals dille, bieslook of bladpeterselie), gehakt
• wat plakjes gerookte zalm
• partjes citroen, voor erbij
Pittige guacamole
• 3 rijpe avocado’s
• sap van 1 citroen
• 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
Pittige kaas met vijgen
• 1 kleine, pittige kaas
• handvol verse vijgen, in vieren
• 1 pot vloeibare honing, voor erbij
1 Pureer voor de bietendip de bieten in een blender, meng met de rest van de ingrediënten en roer er als laatste een snuf zeezout en peper door.
2 Rooster voor de frambozendip de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Hak ze grof, doe ze in een kom en meng de hüttenkäse, honing en frambozen erdoor ‒ maak het fruit een beetje kapot met een pollepel.
3 Meng voor de romige kruidenkaas de roomkaas met de gehakte kruiden en een flinke snuf peper. Serveer met plakjes zalm en partjes citroen.
4 Schil en ontpit voor de pittige guacamole de avocado’s en pureer ze samen met het citroensap plus wat zeezout en peper. Doe over in een schaaltje, strooi de chilipeper erover en bedruppel met wat olijfolie.
5 Serveer je favoriete pittige kaas op een grote plank samen met de partjes verse vijgen en vloeibare honing om eroverheen te druppelen.
Ga naar alle brunchrecepten.