Voor: 6 porties, 2 dagen houdbaar
Bereidingstijd: 25 minuten, enkele uren in de koelkast.
Bessensaus
Panna cotta
Verder nodig: kleine steelpan – garde – puddingvormpjes
Bessensaus
Doe de bessen, het water en de kokosbloesemsuiker in een kleine steelpan. Breng op laag vuur aan de kook en laat het mengsel zo’n 15 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Panna cotta
1. Vet de puddingvormpjes in met olie. Meng de kokosmelk, amandelmelk, suiker, limoensap en -zest, het vanille-extract, de agar agar en het zout in een kleine steelpan en breng het op laag vuur aan de kook. Laat het mengsel minimaal 2 minuten, al roerende, zachtjes koken. Giet het mengsel in de vormpjes en zet in de koelkast. Roer de panna cotta na 10 minuten in de koelkast goed door. Zo voorkom je dat de kokosmelk gaat scheiden.
2. Laat de panna cotta enkele uren opstijven in de koelkast en serveer met de bessensaus.