Tomme Vaudoise met een compote van gedroogde en verse vijgen:
Tomme Vaudoise met geroosterde knoflook
Tomme Vaudoise met verse kruiden:
Tomme Vaudoise met een compote van gedroogde en verse vijgen:
1. Fruit de ui in de olijfolie. Voeg de verse vijgen en de gedroogde vijgen toe. Gaar gedurende 4 à 5 minuten.
2. Voeg de ahornsiroop en de balsamicoazijn toe. Gaar verder gedurende 2 à 3 minuten.
3. Verdeel de vijgencompote over de Tomme Vaudoise. Serveer de rest van de moes in een kom.
Tomme Vaudoise met geroosterde knoflook:
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Rooster de met olijfolie bestreken knoflookbol gedurende 30 à 40 minuten in de oven. Laat afkoelen. Maak de teentjes knoflook los.
2. Marineer de Tomme Vaudoise gedurende 3 dagen in 1 dl olijfolie met de geroosterde knoflook.
3. Laat daarna de Tomme Vaudoise uitlekken. Werk af met de geroosterde teentjes knoflook en de citroentijm.
Tomme Vaudoise met verse kruiden:
1. Besprenkel de Tomme Vaudoise met 1 eetlepel olijfolie.
2. Meng in een kom de kerstomaatjes, de zongedroogde tomaten, de rode ui, de jonge uien, zout en peper met de resterende olijfolie.
3. Verdeel dit mengsel over de Tomme Vaudoise. Bestrooi met pili pili in vlokken en werk af met blaadjes basilicum.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kaas uit Zwitserland (https://www.kaasuitzwitserland.be/)