3x super makkelijke dips 

Bereiden

Dit zijn drie supermakkelijke dips waarmee je een simpele salade oppept of vlug een sandwich besmeert. Maar, ze zijn vooral perfect om mee te snacken: doop er een cracker, rijstwafel of geschrapte wortel in, of een andere groente die je nog in de koelkast hebt liggen.

Voor de linzendip:
1 Kneus de tenen knoflook en doe ze met de linzen in een pan. Giet er koud water op en kook de linzen gaar. Giet af en druk de knoflook uit de velletjes. 

2 Pureer de linzen en knoflook, voeg de overige ingrediënten toe en pureer nogmaals. Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en kruiden


Voor de bietendip met walnoten & dadels:
1 Pureer de bieten met de dadels, yoghurt, de helft van de dille, citroenrasp en -sap en de olie. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

2 Voeg de walnoten toe en mix nog eens, proef tussendoor, je kunt hem zo grof of glad maken als je wilt.


Voor de Indiase erwtendip:
1 Doe de doperwten in een kom, giet er kokend water over en zet ze een paar minuten apart.

2 Doe de koriander, munt en chilipepers in een andere kom. Voeg de schil van beide limoenen toe, plus het sap van 1 limoen. Breng op smaak met zout en peper.

3 Giet de doperwten af, prak ze goed met een vork en doe ze bij de overige ingrediënten in de andere kom. Rasp de santen erover en meng alles goed door elkaar.

Deze recepten komen uit het boek 'Een nieuwe manier van koken' van Anna Jones (€29,95, Uitgeverij Fontaine). 

[Credits: recepten Anna Jones, fotografie Matt Russell].Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!