Kerrie (8 stuks; bereiding 15 minuten)
Gerookte zalm (8 stuks; bereiding 15 minuten)
Tonijn (8 stuks; bereiding 15 minuten)
Kerrie
1. Kook de eieren 8-10 minuten. Spoel af onder koud water.
2. Pel de eieren, snijd ze doormidden en lepel voorzichtig het eigeel eruit.
3. Prak de eidooiers in een kom fijn en voeg de mayonaise, crème fraîche, rode ui, cayennepeper, het zout, de kerrie en peterselie toe.
4. Vul de eieren met de vulling en garneer met extra fijngesneden peterselie.
Gerookte zalm
1. Kook de eieren 8-10 minuten. Spoel af onder koud water.
2. Pel de eieren, snijd ze doormidden en lepel voorzichtig het eigeel eruit.
3. Prak de eidooiers in een kom fijn en voeg de mayonaise, crème fraîche, zalm en rode ui toe.
4. Breng op smaak met cayennepeper, zout en citroensap.
5. Vul de eieren met de zalmvulling en garneer met bieslook.
Tonijn
1. Kook de eieren 8-10 minuten. Spoel af onder koud water.
2. Pel de eieren, snijd ze doormidden en lepel voorzichtig het eigeel eruit.
3. Laat de tonijn uitlekken en meng met het eigeel, de ui, sambal, mayonaise, het citroensap, zout, de zwarte peper en peterselie.
4. Vul de eieren met de tonijnvulling en garneer met extra fijngehakte peterselie.
Dit recept is afkomstig uit: Uit de keuken van Fatima – elke dag anders, receptuur door Fatima El Irari en fotografie door Sabine Koning.