​Tomatensaus voor pizza

Intro

Al het eten leidt naar Rome. Je zou het bijna denken als je het kookboek ‘Verrukkelijk Rome’ van Eleonora Galasso openslaat. Als een echte local neemt ze je mee de stad in. En zo ook met deze heerlijke saus.

Ingrediënten

Voor 2 potten (à 750 ml):

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Was 2 grote potten (à 750 ml) en de deksels af met heet water en afwasmiddel, spoel ze goed af en zet beide potten in de oven. Laat ze in 10 minuten volledig drogen.

2. Zet een grote pan met water en wat zout op het vuur en breng aan de kook. Voeg de tomaten toe en laat 6 minuten koken, tot het vel begint los te laten.

3. Neem de gekookte tomaten met een schuimspaan uit de pan, draai het vuur uit en laat de pan op het vuur staan. Doe de tomaten in de keukenmachine en pureer ze met een kruid naar keuze n 20 seconden tot een gladde saus.

4. Schep de saus in de gesteriliseerde potten en draai de deksels er stevig op. Bind de potten samen met een theedoek (om te voorkomen dat ze gaan bewegen en stukgaan), doe ze terug in de pan en breng het water weer aan de kook.

5. Laat het water 30 minuten koken, zet het vuur uit en laat de potten 30 minuten in de pan afkoelen.

6. Neem ze uit het water en droog ze af. Je kunt de saus 6 maanden bewaren op een koele, droge en donkere plek of meteen gebruiken voor pasta of pizza.

7. Verhit als je de saus wilt gebruiken wat olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui naar smaak toe en doe er zoveel van de saus bij tot je voldoende hebt.

8. Laat de saus ongeveer 20 minuten inkoken en roer er halverwege wat kokend water door. Roer de pasta door de saus of smeer ’m uit over je pizza.

Dit recept komt uit het boek ‘Verrukkelijk Rome’ van Eleonora Galasso (€24,95, uitgeverij Good Cook).