Voor 4 personen, bereiding: 10 minuten en 35 minuten in de oven:
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de pastinaak en snijd in grove langwerpige stukken (4×2 cm). Was de zoete aardappels en snijd ze (ongeschild) in niet te grote langwerpige stukken. Pel de uien en knoflook en snijd ze in grove stukken. Doe de pastinaak in een schaal en hussel er wat olijfolie door.
2. Doe pastinaak, zoete aardappel, ui, knoflook en citroentijm in een grote braadslee en schep er een flinke scheut olijfolie door. Zorg dat alle groente rondom in aanraking zijn geweest met de olie. Bestrooi naar smaak met versgemalen zwarte peper. Plaats de braadslee in de oven laat de groenten in ongeveer 35 minuten gaar en bruin worden. Schep af en toe om.
3. Haal de braadslee uit de oven en controleer of de groenten gaar zijn. Besprenkel met het citroensap en breng op smaak met versgemalen zeezout. Garneer met de blaadjes tijm.
Dit recept komt uit het boek ‘Het heden ik kookboek’ van Anne Marie Reuzenaar (Kosmos Uitgevers).