Picknicken in het bos? Zorg voor een goede rugzak!

1 mei

Wat is er nu leuker dan gezellig met een stel vriendinnen te gaan picknicken in het bos? Helemaal wanneer de temperatuur weer wat aangenamer wordt en de eerste vogeltjes weer beginnen te fluiten. Zo kun je kiezen voor een uitgebreide picknick waarbij iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen ‘gang’, maar kun je er ook voor kiezen om iedere keer dat jullie een food ‘date’ hebben, er iemand verantwoordelijk is voor het eten. Wat je ook kiest, degene die eten en drinken meeneemt, moet dit wel op een veilige manier kunnen doen. Het zou zonde zijn dat je straks de gevulde eieren op de kop in de tas hebt liggen. Daarom is een goede rugzak een absolute aanrader, zodat je niet alleen een stuk fijner naar de plek toe fietst of wandelt, maar je ook zeker weet dat je al je spullen mee kunt nemen. Hoe dit precies zit, leggen we je uiteraard allemaal uit.

Waarom is een goede rugzak zo belangrijk

Als je gaat picknicken, dan wil je natuurlijk wel dat alles op de locatie aankomt, zoals je dit ook bedacht had. Door te kiezen voor een kwalitatieve rugzak, heb je het voordeel dat deze beschikken over vaak meerdere vakken en je dus je spullen goed kunt verdelen over de tas. Zo hoef je niet bang te zijn dat een fles drinken je lekkere gevulde eieren bijvoorbeeld indeuken. Belangrijk is alleen wel dat je kiest voor een rugzak die groot genoeg is en ook te gebruiken is voor andere dingen. Zo zijn er online voldoende rugzakken te koop en is het helemaal aan jezelf voor welk model je kiest. Handig is alleen wel om ook even verschillende modellen te passen, zodat je voor jezelf kunt bepalen wat de belangrijkste verschillen nu eigenlijk zijn.

Pak je rugzak voorzichtig in

Hoe mooie rugzak je ook hebt, het is wel belangrijk dat je deze op de juiste manier inpak. Zo is het dus niet handig om eerst de lichte spullen in je tas te doen en daarna pas een fles cola van 1,5 liter bijvoorbeeld. Vind je een rugzak nu niet handig, wat natuurlijk als vrouw best logisch is, dan kun je online ook een nieuwe schoudertas kopen. Een schoudertas is namelijk vaak net even wat vrouwelijker en valt daardoor ook beter in de smaak. Tegenwoordig heb je ook daar meer dan genoeg keuze in, dus zolang jij weet wat je zoekt, zal het vinden van de geschikte rugzak geen probleem zijn.

Maak een checklist

Welke tas je ook gebruikt maakt niet uit. Wat vooral belangrijk is, is dat je voor jezelf een checklist maakt, zodat je zeker weet dat je niets vergeet. Vooral wanneer je een eindje moet fietsen, is het zonde dat je straks net die ene schaal met rolletjes carpaccio bent vergeten bijvoorbeeld. Ons advies is om een checklist te maken, zodat je zeker weet dat je alles bij je hebt en je verzekerd bent van een geslaagde middag met de meiden.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Alle Tips
Meer Alle Tips
Gratis nieuwsbrief