Filter op Wat eten we vandaag?
  • Budget recepten
  • Kookrecepten
  • Makkelijke recepten
  • Ovengerechten
  • Snelle recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Stoofgerechten
  • Wokrecepten

Wat eten we vandaag?

  • 21 jun. 2018 0 25

    Huzarensalade

    Wie zal het zeggen, of deze salade bedacht werd door de rondreizende militaire ruiters met dezelfde naam? Dat je in oorlogstijd geen eten weggooit maar de restjes verwerkt tot salade, lijkt me plausibel. De verklaring dat ze geen vuur konden maken... Meer
  • 21 jun. 2018 0 19

    Pompoen in eigen schaal

    Sommige mensen vinden het tuttig een pompoen te gebruiken als schaal en serveren pompoensoep liever in een terrine (ook niets mis mee), maar hoeveel groentesoorten zijn er nou helemaal die als hun eigen schaal kunnen dienen? Gewoon doen dus. En... Meer
  • 21 jun. 2018 0 31

    Mediterrane 'sandwich'

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Pak de groenten per soort in aluminiumfolie (in hun geheel) met een beetje tijm en een paar druppels olie. Leg eerst de uien en paprika in de oven en na 10 minuten de aubergine. Na nog eens 10 de courgette.... Meer
  • 4 jun. 2018 1 234

    Mosselen in zwarte bonensaus

    Zijn mosselen in het seizoen, dan kun je eigenlijk maar één ding doen: haast je naar de visboer of supermarkt en haal een flinke kilo van deze overheelijke schelpen (bijvoorbeeld de mosselen van Fish Tales). Volg vervolgens dit... Meer
  • 3 jun. 2018 19 1305

    Klein taartje met notenkaramel vulling

    Er zijn zoveel heerlijke kleine taartjes bij Petit Gateau in Amsterdam! Hier geven we je het recept voor het basisdeeg  voor deze taartjes. Maak ze eens met deze heerlijke notenkaramel vulling. 1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. 2.... Meer
  • 3 jun. 2018 7 584

    Klein taartje met ganache van pure chocolade

    Goede chocolade is essentiel voor een lekker taartje. Bij Petit Gateau, waar dit heerlijke taartje vandaan komt, gebruiken ze het liefst Valrhona. Zet de koffie of thee maar alvast klaar! Kijk hier voor het recept van het basisdeeg. Verder heb je... Meer
  • 3 jun. 2018 19 710

    Basisdeeg kleine taartjes

    Petit Gateau in Amsterdam is beroemd vanwege haar bijzondere kleine taartjes. Dit is het basisdeeg voor deze heerlijkheden.  1. Doe de bloem, poedersuiker, het amandelmeel en zout in een kom. 2. reek de koude boter in stukjes en verdeel... Meer
  • 30 may. 2018 3 980

    Crostini met vijg, mascarpone of ricotta & honing

    We hebben een prachtige oude foto van Giancarlo’s vader Memmo, waarop hij met onze zoon Giorgio toen hij nog klein was vijgen aan het plukken is. Giorgio draagt een klein mandje en kijkt verheugd op naar zijn opa terwijl hij het mandje vult met... Meer
  • 17 may. 2018 0 543

    Quinoa-ontbijtbowl

    'Eigenlijk zou dit een Scandinavisch-‘geïnspireerd’ ontbijt moeten heten, want de meeste Scandinaviërs zullen je raar aankijken als je gekookte eieren en zalm met quinoa serveert. Maar geloof me: deze klassieke, pure Scandinavische smaken doen... Meer
Toon meer