Filter op Gelegenheid
  • Borrel recepten
  • Diner voor 4 of meer
  • Diner voor twee recepten
  • Gourmet recepten
  • High tea recepten
  • Kinderfeestje recepten
  • Moederdag recepten
  • Oud en nieuw recepten
  • Pasen recepten
  • Picknick recepten
  • Sinterklaas recepten
  • Tapas recepten
  • Valentijn recepten
  • Verjaardag recepten
  • Kerst recepten

Gelegenheid

  • 16 apr. 2018 0 236

    Boekweitpizza

    Het boekweitdeeg dat voor deze pizza wordt gebruikt is gemakkelijk te maken en bovendien heel veelzijdig. Het is heerlijk zoals in dit recept, bedekt met een eenvoudige tomatensaus en bestrooid met kaas, maar je kunt de pizza ook met een zelfgekozen... Meer
  • 15 apr. 2018 0 68

    Hartog's volkoren oliebollen

    ‘We hebben misschien wel de duurste oliebol van het land,’ vertelt Fred Tiggelman trots. Hij is bakker bij Hartog’s volkoren en bakt ieder jaar in de vijf dagen voor de jaarwisseling meer dan 40.000 gefrituurde gebakjes. ‘We... Meer
  • 15 apr. 2018 0 179

    ​Jordanese gehaktbal van Louman

    Slagerij Frans Louman in de Jordaan in Amsterdam is echt zo iemand van de oude stempel. In zijn slagerij vragen ze nog of je een 'plakkie worst'wilt als je op je beurt staat te wachten. In zijn gehaktballen zitten zowel Hollandse garnalen uit de... Meer
  • 15 apr. 2018 0 153

    Loaded fries met pulled pork

    'Al sinds mijn eerste kennismaking ermee, tijdens een stage bij Disney World in orlando zeventien jaar geleden, ben ik verzot op de Amerikaanse loaded fries. En elke keer als ik nu de atlantische oceaan oversteek voor een bezoek aan my in-laws, duik... Meer
  • 15 apr. 2018 0 94

    Braaibroodjie: Afrikaanse steak sandwich

    In Nederland hebben we tosti’s in de lekkerste smaken, toch gaan die het never ever winnen van de Zuid-Afrikaanse braaibroodjies. Waarom niet? Voor vuurverslaafde bbq-fanatiekelingen kan een tosti-ijzer met stekker nooit tippen aan een boven... Meer
  • 10 apr. 2018 0 217

    Gemarineerde ansjovis

    Verse ansjovis is niet altijd even goed verkrijgbaar. Vervang ze eventueel door verse sardines. 1. Meng voor de marinade de olijfolie in een kom met de wittewijnazijn, knoflook, peterselie en rode chilipeper. Pers het sap... Meer
  • 3 apr. 2018 0 853

    Zwarte spaghetti met garnalen

    Je kunt deze zwarte spaghetti kant-en-klaar kopen, maar het is ook heel makkelijk om zelf een zwarte kleur te geven aan je pasta. Hoe? Met inktvisinkt. Deze kun je vaak in poedervorm kopen in Italiaanse speciaalzaken. Los 5 gram inktvisinkt op in 2... Meer
  • 3 apr. 2018 0 564

    Octopussalade

    ‘Veel mensen vinden het eng om een octopus te bereiden, maar als je de stappen in dit recept volgt, kan het bijna niet mislukken. Tip: dompel de octopustentakels voor je ze in het water legt drie keer kort onder in het kokende... Meer
  • 3 apr. 2018 0 647

    Zalmcarpaccio

    ‘In dit recept gebruik ik rauwe zalm, maar je kunt ook kiezen voor gerookte zalm. Wilde sockeyezalm is dan het lekkerst – de carpaccio krijgt daar een subtiele smokey smaak van. Serveer de zalm als feestelijk voorgerecht, of zet hem op... Meer
Toon meer

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl