Filter op Gangen
  • Hoofdgerecht
  • Nagerecht
  • Bijgerecht
  • Lunchgerecht
  • Snacks & Vooraf
  • Drankjes
  • Sauzen & extra’s
  • Toetjes & ander zoets
  • Tussengerecht

Gangen

  • 18 jun. 2018 0 59

    Ijsje met likeur

    Wie wel eens op vakantie in Valencia is geweest, herinnert zich vast de kleine stalletjes waar horchata wordt geserveerd. Dit shake-achtige zomerdrankje gemaakt van aardamandelmelk brengt de Valencianen verkoeling op warme dagen. Achter de naam van... Meer
  • 4 jun. 2018 1 223

    Mosselen in zwarte bonensaus

    Zijn mosselen in het seizoen, dan kun je eigenlijk maar één ding doen: haast je naar de visboer of supermarkt en haal een flinke kilo van deze overheelijke schelpen (bijvoorbeeld de mosselen van Fish Tales). Volg vervolgens dit... Meer
  • 3 jun. 2018 7 570

    Klein taartje met ganache van pure chocolade

    Goede chocolade is essentiel voor een lekker taartje. Bij Petit Gateau, waar dit heerlijke taartje vandaan komt, gebruiken ze het liefst Valrhona. Zet de koffie of thee maar alvast klaar! Kijk hier voor het recept van het basisdeeg. Verder heb je... Meer
  • 3 jun. 2018 19 660

    Basisdeeg kleine taartjes

    Petit Gateau in Amsterdam is beroemd vanwege haar bijzondere kleine taartjes. Dit is het basisdeeg voor deze heerlijkheden.  1. Doe de bloem, poedersuiker, het amandelmeel en zout in een kom. 2. reek de koude boter in stukjes en verdeel... Meer
  • 30 may. 2018 3 940

    Crostini met vijg, mascarpone of ricotta & honing

    We hebben een prachtige oude foto van Giancarlo’s vader Memmo, waarop hij met onze zoon Giorgio toen hij nog klein was vijgen aan het plukken is. Giorgio draagt een klein mandje en kijkt verheugd op naar zijn opa terwijl hij het mandje vult met... Meer
  • 17 may. 2018 0 539

    Quinoa-ontbijtbowl

    'Eigenlijk zou dit een Scandinavisch-‘geïnspireerd’ ontbijt moeten heten, want de meeste Scandinaviërs zullen je raar aankijken als je gekookte eieren en zalm met quinoa serveert. Maar geloof me: deze klassieke, pure Scandinavische smaken doen... Meer
  • 17 may. 2018 23 1661

    Rabarbertaart met havermout- crumble

    Ik maak deze taart ook wel met appels, maar als je jonge rabarber kunt krijgen, aarzel dan niet om die te laten schitteren in dit gebak, aldus Donal Skehan in zijn boek Eet, Leef en Reis.  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven... Meer
  • 15 may. 2018 5 2545

    ​Garnalen van de barbecue

    ‘Het is belangrijk dat je de garnalen op het heetste deel van de barbecue flink schoeit en ze daarna opzij schuift, zodat ze indirect (bij minder warmte) langzaam verder kunnen garen. Let op dat je ze niet te lang grilt – een... Meer
  • 14 may. 2018 0 1494

    Naan brood

    Naan is misschien wel het belangrijkste bijgerecht in India. Het is vooral heerlijk bij de curry. Overweeg ook eens om de naan te decoreren met kruiden als koriander en zwarte komijn.  1. Kneed van alle ingrediënten een soepel en elastisch... Meer
Toon meer