Filter op Seizoen
  • Prei recepten
  • Broccoli
  • Spinazie
  • Venkel
  • Koolvis
  • Ananas
  • Aubergine
  • Polenta
  • Pompoen
  • Kerstham

Seizoen

  • 13 may. 2018 0 97

    Prei met ei en vinaigrette

    Als prei in het seizoen is, is-ie misschien wel de allerlekkerste groente die er is. Je gaart hem in dit recept eerst in bouillon en daarna grill je ’m op de barbecue – verrassend lekker en helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is... Meer
  • 9 may. 2018 0 287

    ​Makreelfilets met gesmoorde prei

    In een handomdraai zet je dit recept van onze visexpert Bart van Olphen op tafel. Snel en makkelijk te maken en superlekker! Lees ook een van zijn columns, die zijn niet alleen heerlijk om weg te lezen, maar zitten ook boordevol... Meer
  • 24 mar. 2018 5 1086

    Risotto met pompoen en pancetta

    Het is zover, de heerlijke herfst is begonnen! Tijd voor verwarmende stoofgerechten, goedgevulde soepen en stevige stamppotten. Het zijn vaak gerechten die wat meer tijd vragen, omdat ze alleen maar lekkerder worden hoe... Meer
  • 20 mar. 2018 0 487

    ​Spicy pompoen- smoothie

    ‘Deze heerlijk zachte, lauwe smoothie is perfect in de wintermaanden. Bomvol goede voedingstoffen!’, vertelt Rens Kroes. 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de pompoen doormidden en leg hem met het snijvlak naar beneden in een... Meer
  • 5 mar. 2018 15 2784

    Macaroni met kaas en broccoli

    Over dit recept schrift Miljuschka: “Als je kids te spelen en te eten krijgt, dan wil je dat het eten ook gezellig is. Zonder zeuren en morren, maar wel zo dat ze hun groente binnenkrijgen. De Ninja Turtle-pasta is hieruit geboren. Het is een mac... Meer
  • 5 mar. 2018 0 581

    Miljuschka's pompoentaart

    “Eind oktober vind je overal langs de weg kraampjes waar je pompoenen kunt kopen. Sla je slag en maak deze heerlijke pompoentaart.”, vertelt Miljuschka Witzenhausen in haar boek Lekker Miljuschka. 1. Verwarm de oven voor op 220 C. 2. Maal... Meer
  • 5 mar. 2018 0 878

    Salade bladspinazie met citroenkip

    Over het recept schrijft Ida de Haart: “Werkelijk iedereen houdt van deze salade en je kunt er zo veel mee variëren als je wilt. Eigenlijk kun je elke groente en elke dressing gebruiken die je wilt, maar hieronder zie je hoe wij hem maken!” 1.... Meer
  • 27 feb. 2018 9 2579

    Spaghetti met salami en venkel

    'Ik heb wel meer van dit soort pastaschotels gegeten in Toscane. Soms ook met hele lekkere worstjes of plakjes gedroogde salami. Het is een vrij stevige, hartige pasta, maar de venkel brengt het in balans en maakt het iets frisser en delicater.' -... Meer
  • 27 feb. 2018 4 779

    Tartaar van dorade met ananas

    Is het geen prachtig zomers plaatje om te zien? Wij beginnen bij het zien van deze foto al te dromen over parelwitte stranden, cocktails en deze gevulde ananas in onze andere hand. Duik de keuken in óf laat hem voor je klaarmaken en geniet van een... Meer
Toon meer