Filter op Recepten
  • Recept van de dag
  • Aardappel recepten
  • Aardbei recepten
  • Appel recepten
  • Biefstuk recepten
  • Couscous recepten
  • Gehakt recepten
  • Gevogelte recepten
  • Kalkoen recepten
  • Makreel recepten
  • Mango recepten
  • Quinoa recepten
  • Witlof recepten
  • Zalm recepten
  • Lente recepten
  • Zomerrecepten
  • Herfstrecepten
  • Winterrecepten
  • Streekbox

Recepten

  • 25 apr. 2018 0 9

    Met sesam geroosterde kip met savooiekool 

    Dit is een echt East by West-gerecht! Geurig door de sesam, gember en kardemom is het een zondags kipgerecht met een twist. Dien op met een kruidige tomatensaus die dit gewoonlijk wat zware gerecht lichter en heerlijk fris maakt. Afgezien van... Meer
  • 25 apr. 2018 0 6

    Kardemon millionaires met besanbiscuit

    Ik droom al jaren over het maken van de perfecte, volwaardige millionaires-zandkoek. In veel recepten vervangen ze de van witte suiker gemaakte karamel en het witte meel door een basis van amandelbiscuit, maar uiteindelijk wordt het mij dan te... Meer
  • 23 apr. 2018 0 55

    ​Donker meer- granenbrood in blik

    Zelf brood bakken zonder broodbakmachine? Dat kan nu, met deze handige beschrijving maak je zelf een heerlijk meergranenbrood. 1 Kneed van alle ingrediënten een goed afgekneed deeg. Geef het deeg een voorrijs van 20 minuten.   2 Punt... Meer
  • 16 apr. 2018 4 285

    Boekweitpizza

    Het boekweitdeeg dat voor deze pizza wordt gebruikt is gemakkelijk te maken en bovendien heel veelzijdig. Het is heerlijk zoals in dit recept, bedekt met een eenvoudige tomatensaus en bestrooid met kaas, maar je kunt de pizza ook met een zelfgekozen... Meer
  • 16 apr. 2018 19 1405

    Chinese gebakken quinoa

    Dit is een zwaar met groente gevulde huiselijke versie van een Chinees afhaalgerecht dat in 15 minuten klaar is. Ik moet het echt met eetstokjes eten om het langzaam te eten – het is zo verschrikkelijk lekker! Het is een handige manier om een... Meer
  • 16 apr. 2018 0 211

    Ovenschotel met saucijsjes en boerenkool

    Deze verwarmende troostrijke ovenschotel is een volmaakte combinatie van saucijsjes met salie, mosterd en appels. Kies voor chipolataworstjes of gewone saucijzen die in vieren worden gesneden. Ook met lamsmerguez is het een heerlijk gerecht, hoewel... Meer
  • 15 apr. 2018 0 94

    Hartog's volkoren oliebollen

    ‘We hebben misschien wel de duurste oliebol van het land,’ vertelt Fred Tiggelman trots. Hij is bakker bij Hartog’s volkoren en bakt ieder jaar in de vijf dagen voor de jaarwisseling meer dan 40.000 gefrituurde gebakjes. ‘We... Meer
  • 15 apr. 2018 0 128

    ​Koude bietensoep met haring van Bak

    Amsterdammers eten haring niet bungelend boven hun mond, maar in stukjes gesneden met uitjes en augurk. Dat is niet omdat ze bekakt zijn of geen vieze vingers willen krijgen, maar  omdat ze vroeger geen hele, maar slechts een stukje... Meer
  • 15 apr. 2018 0 211

    ​Jordanese gehaktbal van Louman

    Slagerij Frans Louman in de Jordaan in Amsterdam is echt zo iemand van de oude stempel. In zijn slagerij vragen ze nog of je een 'plakkie worst'wilt als je op je beurt staat te wachten. In zijn gehaktballen zitten zowel Hollandse garnalen uit de... Meer
Toon meer

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl