Makkelijke tomatensalade

Bereiden

Oeh, dit is een recept waar je heel weinig moeite voor hoeft te doen, maar na wat snelle handelingen kunt genieten van een heerlijke salade. Perfect voor bij de barbecue, als bijgerecht of als meeneemsalade naar je werk. Nog een tip: bezuinig niet op de tomaten, maar koop de beste die je je kunt veroorloven. Geloof ons, dat proef je terug! 

1. Snijd de tomaten in onregelmatige, grote stukken van ongeveer 2,5 cm en doe ze met een flinke snuf peper en zout in eengrote kom. Doe er de gedroogde dille, extra vergine olijfolie, rodewijnazijn en suiker bij, en rasp er de knoflook over. Een beetje geraspte verse mierikswortel of mierikswortel uit een potje is ook waanzinnig lekker.

2. Hussel de tomaten door elkaar en laat ze 5 minuten staan om de smaken er goed in te laten trekken. Leg ze met schone handen op een groot bord en laat ieder voor zich opscheppen. Eventuele restjes kun je in de koelkast bewaren en samen met een komkommer, een plukje waterkers en wat muntblaadjes in de blender doen om een Engelse gazpacho te maken.

Dit recept komt uit het boek 'Te gast bij Jamie' van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers). 

Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!