Lekkere kerstgerechten voor het kerstdiner

23 november

Een kerstdiner met vrienden is niet alleen erg gezellig, maar ook een leuke tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Ben jij de host en kies je het hele menu, of doet jouw vriendengroep liever aan shared dining? Hoe dan ook, met de gerechten in dit artikel zit je altijd goed. Makkelijk gemaakt, mooi gepresenteerd en ontzettend lekker!

Voorgerecht

Als jij graag experimenteert met originele kerstgerechten is dit echt iets voor jou: coquilles met baconkruim en avocado. De zachte smaak van de coquilles en avocado en het zout van de bacon zijn een heerlijke combinatie die zelfs kieskeurige vrienden zal overtuigen. Naast de heerlijke smaak heeft dit voorgerecht nog twee andere voordelen: het kost maar 20 minuten om de maken en is laag in calorieën, dus ook geschikt als je graag op je lijn let rond de kerstdagen.

Wil jij dit gerecht graag toevoegen aan jouw kerstmenu of wil je meer informatie over voedingswaarden? Klik dan hier voor het recept van Jumbo.

Hoofdgerecht

Gek op koken, maar niet op de afwas die daarna op je ligt te wachten? Dan past het recept voor gebraden kip met rozemarijn en limabonen perfect bij jou. Het is namelijk een eenpansgerecht, dat zeker niet ten koste van de smaak gaat. De voorbereiding kost ongeveer 15 minuten, de rest van de bereidingstijd (50 minuten) is voor het braden van de kip.

Niet alleen de voorbereiding is makkelijk, het recept is ook makkelijk aan te passen op de voorkeur van jou en je vriendengroep. Zo kun je in plaats van limabonen ook kikkererwten of andere peulvruchten toevoegen.

Dessert

Om de avond goed af te sluiten heb je natuurlijk een heerlijk nagerecht nodig. Met een tarte tatin met appel en cranberries geef je een frisse twist aan een geliefde klassieker. Dit heerlijke recept ziet er indrukwekkend uit, maar kost in totaal maar 30 minuten. De tarte tatin is extra lekker als ‘ie nog een beetje warm is in combinatie met een grote bol ijs. Wordt de tarte tatin ook de kers op de taart voor jouw kerstdiner?


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief