Kookboek van het jaar

De Food and Friends Kookboek van het Jaar 2021 verkiezing!

De Food and Friends Kookboek van het Jaar 2021 verkiezing is helaas afgelopen. Drie weken lang hebben we 61 kookboeken in het zonnetje mogen zetten met uiteindelijk vier winnaars!

De Food and Friends Kookboek van het Jaar vakjury-prijs

De vakjuryprijs is gewonnen door Bistro Manon van Manon Proper. Manon zet aan tot gezond eten en laat zien dat je met simpele en snelle recepten iets verrassends op tafel kunt zetten.”, aldus de juryleden. “Het  fantastische familie kookboek valt op tussen de andere kookboeken. Lees hier snel verder over deze prijs.

Wil jij alvast een voorproefje? Maak dan deze omeletjes.

Wil je het boek in huis? Bestel hem dan direct hier

De Food and Friends Kookboek van het Jaar publieksprijs

Meer dan 17.500 culi fans hebben gestemd op de Food and Friends Kookboek van het Jaar publieksprijs. Jullie hebben massaal aangegeven wie volgens jullie hét beste kookboek van 2021 is. En de winnaar is: Uit de keuken van Fatima – elke dag anders van Fatima El Irari. Op haar razend populaire blog laat Fatima El Irari dagelijks zien dat iedereen kan koken. Haar recepten zijn foolproof, veelzijdig en een mix van Marokkaanse classics en moderne favorieten waar je je vingers bij aflikt. Wat uit Fatima’s keuken komt, is altijd goed en kán niet mislukken. 

Kan jij niet wachten om aan de slag te gaan met dit kookboek? Wij mogen je drie recepten geven uit dit boek:

Bananen-wafels
Spinaziekroketjes
Pastaschelpen

Of bestel hier direct het boek en ga thuis aan de slag.

De awards….

De organisatoren van de kookboeken verkiezing zijn van mening dat bij het maken van kookboeken de fotograaf en vormgever een essentiële bijdrage leveren. Vaak worden hun namen slechts genoemd in het colofon. Maar zij verdienen een eigen, speciale award. Sven ter Heide, fotograaf vanBig green egg – modus operandi (uitgeverij Komma) en de Deense Sigrid Gry Laursen vormgeefster vanNordic family kitchen (Mikkel Karstad – Uitgeverij Terra) ontvingen deze welverdiende awards. Over Sven zei de jury: “Stap voor stap wordt de bereiding van de recepten getoond. Waar de recepten soms wat ingewikkeld zijn, verduidelijkt de fotografie die direct.”. En de vormgeving werd beschreven als: “Iedereen is uitgenodigd om de ‘schilderijtjes’ uit dit boek te gaan koken. De kracht van eenvoud wordt hier zeer mooi belicht en deze vormgever weet dat precies te vertalen. Het is anders dan anders.”.

Kookboekenpakket

De winnaars van het kookboekenpakket a 100 euro zijn:

  • Koen in ’t Hout
  • Marjolein Weijenberg
  • Hetty Noorlander
  • Hiba Alzeen
  • Maria Hazekamp
  • Sabine van Wichelen
  • Ricardo Muller
  • Thomas van Vliet
  • Fok Koning
  • Quita van Gelder

Gefeliciteerd wij sturen jullie een mail met meer informatie!