Kookboekenprijs

Op Woensdag 27 oktober 2021 nomineert de 5-koppige vakjury 6 titels. Tegelijkertijd komt die dag de stemperiode voor de Food and Friends publieksprijs op stoom. Alle ingezonden boeken doen mee met deze publieksprijs. Het kookboek met de meeste stemmen wordt de absolute publiekslieveling van 2021. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 16 november 2021, voor alle kookboeken makers en de culinaire pers, reikt de jury 2 prijzen en 2 awards uit.  


De beste kookboeken vormgever en -fotograaf ontvangen ieder een speciale award. Hun naam staat vaak genoemd in het colofon van een kookboek maar spelen, volgens de organisatoren, een onmisbare rol bij het maken van een mooi kookboek. Exacte tijden en eventuele locaties over bekendmaking van de nominaties en de winnaars volgen spoedig.

Speciaal voor deze editie ontvangt iedere stemmer op de Food and Friends publieksprijs een exclusief Kookboek van het Jaar 2021 e-magazine. Met dit magazine krijgen kook(boeken)fans een voorproefje van de maar liefst 61 ingezonden kookboeken, plus per titel een recept ter inspiratie, dat hopelijk naar meer smaakt.

Deze kookboeken doen in ieder geval mee en zijn kanshebber op dé Food and Friends Kookboek van het Jaar 2021 titel:

Kookboekenmakers, – uitgevers, &– schrijvers zien we jullie op de smakelijkste uitreiking van het jaar?
Wil je meer informatie over de verkiezing of heb je een andere vraag? Stuur een mail naar kookboekvanhetjaar@foodandfriends.nl

Of bel ons!