Koken met gnocchi

16 maart

Gnocchi met tomatensaus heet in Italië strangolapreti, wat priesterwurgers betekent. Klinkt luguber, hé? De mythe gaat namelijk dat een lokale priester dit gerecht  zó lekker vond  en er zo snel van at, dat hij er in stikte. De uitspraak ‘food to die for’ is door hem wel heel letterlijk genomen…

Er bestaan vele verschillende soorten Gnocchi. Gnocchi di patate bijvoorbeeld  maak je met een simpel mengsel van gekookte aardappel, ei en bloem. Gnochettini is de mini variant van zijn grote broer en maak je op basis van tarwemeel.
 
Met de inhoud van het deeg kun je overigens ook variëren. Je kan een keer polenta gebruiken ipv aardappelen. Ga zelf aan de slag en volg de instructies van Gennaro en Jamie Oliver. Naar de supermarkt of deli voor een portie kant-en-klare gnocchi kan natuurlijk ook, maar het is natuurlijk veel leuker om ze helemaal zelf te maken. Kook ze bij voorkeur beetgaar in een bouillon. Als ze gaar zijn komen ze bovendrijven.

Hoe maak je zelf gnocchi?
Gennaro Cotaldo legt je in dit handige filmpje uit hoe je op karakteristieke wijze gnocchi maakt in eigen keuken.

Aan de slag met je gnocchi
Fish Tale
Iedereen houdt van gnocchi, zo ook de ansjovis in dit recept! Met dank aan visexpert Bart van Olphen, die dit gerecht voor ons heeft samengesteld.

Of maak een keer een hele bijzondere variant:
Zeewiergnocchi met spinazie
In dit recept wordt de gnocchi geserveerd met een romige spinaziesaus en zoet-hartige tomaatjes voor de extra umami!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Kooktips
Meer Kooktips
Gratis nieuwsbrief