Handige apps voor dieet(advies) en een gezonder leven

4 oktober

Hou jij van lekker eten, maar heb je je iets te veel laten gaan de laatste tijd? En wil je graag wat extra kilootjes kwijt? Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan, want verleidingen liggen constant op de loer. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Er zijn namelijk apps die je kunnen helpen om je overtollige kilo’s weer kwijt te raken. We lichten er drie voor je uit.

1. WeightWatchers

Wil jij gezond en verantwoord afslanken? Daar kan de app van WeightWatchers je bij helpen. Op basis van je gegevens en doelstelling krijg je een op maat gemaakt voedingsplan.

Dit voedingsplan is opgebouwd uit punten. Het aantal punten dat je krijgt, hangt af van je geslacht, leeftijd, lengte en gewicht. Je mag met je voeding niet over je maximale aantal punten heen gaan. Om ervoor te zorgen dat je niet over je beschikbare punten heen gaat, geeft de app suggesties voor gezonde voedingsmiddelen en recepten. Met een wekelijkse check-in houd je je gewicht bij en krijg je een overzicht van je voortgang.

De app hoort bij het WeightWatchers programma. Aan deelname zijn wel wat kosten verbonden, maar gelukkig krijg je deze kosten bij sommige zorgverzekeraars gedeeltelijk of zelfs geheel vergoed. Het is daarom handig om te checken hoe dit bij jouw zorgverzekering zit.

2. Lose It!

In de app Lose It! helpen virtuele coaches je met het bereiken van je doelen. Je voert je gegevens en doel in. Op basis van jouw gegevens stellen de coaches maaltijden samen met voldoende macronutriënten – ook wel macro’s genoemd – voor jouw dagelijkse energiebehoefte en doel. Macronutriënten zijn belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam: koolhydraten, vetten, en eiwitten.

Is jouw doel afvallen? Dan berekent de app hoeveel macronutriënten je maximaal binnen mag krijgen om je doel te bereiken. Ook je eigen maaltijden samenstellen en suggesties krijgen over het benodigde aantal macronutriënten behoort tot de opties. En per maaltijd zie je hoeveel calorieën je binnenkrijgt.

3. Lifesum: Gezond eten

De app Lifesum: Gezond eten berekent op basis van jouw persoonlijke gegevens en doel hoeveel calorieën en macro’s je mag eten. Je kunt er ook voor kiezen om een dieet te volgen. Er zijn namelijk verschillende soorten diëten en dieetplannen. In de dieetplannen staan lekkere en gezonde recepten die makkelijk te maken zijn.

Wil je weten hoeveel calorieën en welke voedingsstoffen er in producten zitten? Met de barcodescanner krijg je binnen enkele seconden belangrijke informatie over producten die je in de supermarkt koopt. Zo weet je precies wat je binnenkrijgt en/of dit bij je doel, eetpatroon of dieet past. In je eetdagboek kun je bijhouden wat je hebt gegeten.

Aan de slag!

Deze drie handige apps kunnen je helpen om gezonder en fitter door het leven te gaan. Kun jij daar wel wat hulp bij gebruiken en lijken deze apps je wel wat? Download ze in de App Store of Google Play Store en ga meteen aan de slag! Heel veel succes!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief