Gennaro Contaldo

2 juli

Gennaro Contaldo is één van de meest gerespecteerde chef-koks in Londen. Hij is bekend als de Italiaanse legende die Jamie Oliver alles leerde over de Italiaanse keuken.

Op achtjarige leeftijd begon Gennaro te werken in de keuken van lokale restaurants in Amalfi, Italië. In 1969 verhuisde hij naar Engeland; waar hij als chef-kok in verschillende restaurants werkte, voordat hij in 1999 dat van zichzelf – het met prijzen onderscheiden Passione – opende. Hij werd bekend bij het grote publiek als de mentor van Jamie Oliver, met wie hij samenwerkte in Antonio Carluccio’s ‘Neal Street Restaurant’.

Naast kookboekenauteur is Gennaro bekend als televisiepersoonlijkheid. In het voorjaar van 2011 presenteerde hij samen met Antonio Carluccio ‘Two Greedy Italians’ en vele series volgden. Gennaro verscheen ook in tal van Jamie Olivers shows op Britse TV en hij is een vaste gast op Jamie Olivers The Big Feastival dat jaarlijks wordt georganiseerd in Oxfordshire.
 
Gennaro is momenteel onder meer betrokken bij Jamie Oliver nieuwe restaurantketen, Jamie’s Italian dat internationaal enorm aan het uitbreiden is, zelfs in Nederland wordt in de herfst van 2015 het eerste filiaal geopend.

Daarnaast kun je Gennaro op de voet volgen via zijn populaire kanaal op Jamie Olivers Foodtube, waar hij je in in 90 seconden pesto leert maken!

Zelf aan de slag met een recept van Gennaro Contaldo? Kies uit:
Rollade op zijn Italiaans
Pastafrittata
Orecchiette met rucola & pecorino

Of zoek op Gennaro Contaldo op deze site en je vind nog meer lekkere recepten.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Friends
Meer Friends
Gratis nieuwsbrief