Foodtalk met de Eetman

4 maart

Vier keer per jaar komen we met de lijst van de allerleukste culi-bloggers van Nederland: de foodbloggers top 100. Deze foodlovers delen iedere dag de lekkerste recepten, hipste hotspots en slimme kooktips. We vonden het hoog tijd om ze een beetje beter te leren kennen! Dit keer geen vrouw maar een man die alles in de keuken kan – ja, dat is toch best een beetje bijzonder in foodbloggerswereld.
 
Een man in het foodbloggersparadijs – we like! Voor welke recepten vliegt iedereen naar jouw website? ‘Er zijn inderdaad weinig mannen die over food bloggen. Raar eigenlijk, want er zijn toch ook heel veel mannelijke koks. Misschien dat ik als man wel een ander soort recepten post. Neem bijvoorbeeld calorieën, die vind ik niet zo boeiend. Ik vind het vooral belangrijk dat het lekker is. Blijkbaar geldt dat ook voor de bezoekers van eetman.nl. Het meest bekeken recept is verse patat. Wie had dat gedacht?! Maar het recept van mijn favoriete champignonsoep en de simpele gevulde pepers zijn ook veel bekeken. Nederlanders zijn blijkbaar dus niet massaal op zoek naar exotische gerechten.’
 
We dromen stiekem al van de zomervakantie. Heb jij een culinaire vakantietip waar je als vegetariër je hart kan ophalen? ‘De laatste jaren ga ik in de zomer vaak naar Oostenrijk, lekker wandelen in de bergen. Toch vind ik dat niet de ultieme vakantie om vegetarisch te eten. Wat dat betreft zou ik eerder naar zo’n luxe 5-sterren-hotel in Turkije gaan. Daar bieden ze vaak enorme buffetten, waaruit je de lekkerste salades kan uitkiezen. Heerlijk vind ik dat!’
 
Welke ingrediënten heb jij altijd in huis, zodat je nooit misgrijpt en toch een lekker, snel en gezond recept op tafel kan zetten? ‘Eigenlijk is het antwoord: niets. Ik kook een paar keer per week en zoek dan eerst uit wat ik ga maken. Voor die ingrediënten ga ik dan speciaal naar de winkel. Wel zorg ik er altijd voor dat we genoeg kruiden, pijnboompitten, rozijnen en dat soort dingen in huis hebben. Alles wat je nodig hebt om gerechten op smaak te brengen.’
 
Welke blog op je site moéten we gewoon gelezen hebben? ‘Er staat een roerbakrecept met prei, champignons en paprika op mijn blog. Het recept is lekker, maar dat is niet de waarom ik het noem. Ik schreef het om aandacht te vragen voor Voedselbanken Nederland. Meestal koop ik gewoon wat ik lekker vind, zonder erg op de prijs te letten. Ik vond het goed om er eens bewust over na te denken of je voor weinig geld eigenlijk wel gezond kan eten.’
 
We vroegen je een kijkje te nemen op onze site en je favoriete gerecht (in spe) te kiezen. Welk recept is het geworden? ‘Ik heb een recept van Jamie Oliver uitgekozen. Zijn programma’s vind ik altijd superleuk. Wat ik ook erg tof vind, zijn zijn ‘school dinners’, omdat hij probeert het eten op scholen verser en gezonder te krijgen. Van zijn recepten spreekt de tarte tatin van pruimen me erg aan. Ik ken tarte tatin met appels, maar deze variatie lijkt me ook heel lekker!’

Benieuwd naar de rest van de foodbloggers top 100? Klik dan hier

Met dank aan De Eetman


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Food Talk
Meer Food Talk
Gratis Jamie's boek