Een heerlijk vegetarisch kerstrecept voor de feestdagen

21 oktober

Is het dit jaar jouw beurt om iets klaar te maken voor het kerstdiner? Met zoveel kerstrecepten kan het lastig zijn om te kiezen. Daarom hebben wij een smaakvolle suggestie voor je: gevulde pompoen! Dit gerecht is niet alleen vegetarisch, maar ook verrassend voedzaam en ziet er feestelijk uit op tafel. Ideaal om indruk te maken zonder dat het veel moeite kost, perfect voor de feestdagen!

Gevulde pompoen

Een feestelijk vegetarisch kerstgerecht met geroosterde pompoen, gevuld met kruidige couscous en geitenkaas. De pompoen wordt zacht geroosterd in de oven en daarna gevuld met couscous, cranberry’s en paprika. De romige geitenkaas en pompoenpuree geven het gerecht een zachte, volle smaak, terwijl de gehakte pecannoten zorgen voor een knapperige bite. Dit gerecht is een echte eyecatcher op je kersttafel!

Ingrediënten

  • 2 kleine biologische flespompoenen
  • 150 g durum couscous volkoren
  • 1 el ras el hanout
  • 80 g gedroogde cranberry’s
  • 290 g geroosterde rode paprika
  • 20 g bieslook
  • 125 g geitenkaasschijfjes naturel
  • 30 g pecannoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer beide pompoenen in de lengte. Leg ze met de gesneden kant naar boven op een bakplaat en rooster ze 30 à 40 min. Als je met een vork gemakkelijk in het vruchtvlees kunt prikken, dan zijn ze gaar.
  3. Meng de couscous, ras el hanout en cranberry’s in een schaal. Schenk daar 150 ml kokend water bij en laat 15 minuten staan.
  4. Doe de couscous in een schaal en meng er de ras el hanout en cranberry’s door. Schenk er 150 ml kokend water bij, roer door en laat 15 minuten staan.
  5. Meng het vocht van de geroosterde paprika’s met de couscous. Snijd de paprika in reepjes en de bieslook fijn. Meng beide door de couscous.
  6. Laat de pompoen helften 10 min. afkoelen. Schep daarna de zaden uit de pompoen. Schep vervolgens het zacht geworden vruchtvlees uit de schil in een hoge maatbeker, maar laat 1 cm rand in de pompoen zitten.
  7. Pureer het vruchtvlees samen met 4 geitenkaas schijfjes tot een geheel.
  8. Verdeel de couscous over de uitgeholde pompoen helften. Schep op elke gevulde pompoen een flinke schep pompoenpuree. Verkruimel de rest van de geitenkaas en strooi over de couscous.
  9. Doe de gevulde pompoen helften nog 10-15 minuten in de oven.
  10. Breek de pecannoten in stukjes en strooi vlak voor het serveren over de gevulde pompoenen.

Voorbereid aan tafel

Een groot voordeel van dit gerecht is dat je het al twee dagen van tevoren kunt maken. Bewaar de gevulde pompoen afgedekt in de koelkast, zodat je ze op de dag zelf alleen nog maar in de oven hoeft te doen. Op die manier kun jij heerlijk tafelen met vrienden en familie zonder stress!

Lees ook: Kerstrecepten: 2x heerlijke kersttoetjes met kersen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Alle Tips
Meer Alle Tips
Gratis Azie magazine