Deze recepten mogen niet ontbreken tijdens een vriendenavond

23 oktober

Wanneer je gezellig met je vrienden een avond af gaat spreken, dan is het natuurlijk gezellig om helemaal uit te pakken. Jij en je vrienden hebben het waarschijnlijk vaak heel druk en daarom is het goed om een avond weer eens bij elkaar te zitten. Op die manier blijft jullie band sterk en kunnen jullie veel gezelligheid beleven. Mocht jij nou diegene zijn die alles moet organiseren, dan is het natuurlijk verstandig om een paar recepten uit te proberen, zodat jullie gezellig samen kunnen eten. Hieronder lees je precies een aantal recepten die niet mogen ontbreken tijdens jullie vriendenavond.

Home made lasagne

Allereerst kun je je vrienden eens lekker gaan verrassen met een schaal lasagne. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel mensen er komen, hoeveel lasagne je moet maken. Echte Italiaanse lasagne valt bij de mensen namelijk helemaal in de smaak en je kunt er een hele leuke Italiaanse avond van maken. Eigengemaakte lasagne kun je maken door middel van bechamelsaus en diverse soorten verse groenten. Daarnaast heb je ook lasagnebladen nodig om vervolgens de schalen op te bouwen in verschillende lagen. Als laatste is het natuurlijk superlekker om je lasagne af te toppen met kaas. Bij de lasagne hoort natuurlijk ook wat drinken. Italianen zijn echte wijnproevers en daarom is het goed om eens een kijkje te nemen bij Bernardus wijn om te kijken welke wijn het beste past bij jouw avond!

Wraps

Mocht je toch liever een wat makkelijker gerecht willen voorschotelen aan je vrienden, dan kan dat natuurlijk ook. Zo kun je ook een Mexicaans gerecht in elkaar flansen met maar weinig werk. Denk bijvoorbeeld aan overheerlijke wraps, waar iedereen zijn of haar eigen invulling aan mag geven. Zo kan het zijn dat  sommige mensen bepaalde toppings niet lekker vinden, zorg er dus voor dat je alles lekker in bakjes doet zodat iedereen zijn of haar wrap kan maken die hij of zij lekker vindt. Daarnaast is het wel van belang om een lekker sausje te maken, zodat de wrap gemakkelijk op smaak kan komen. Het is simpel, makkelijk en ideaal voor een vriendenavond.

Turkse pizza

Een echte aanrader om met je vrienden samen te gaan eten, is om het te gaan doen onder het genot van een Turkse pizza. Deze pizza is gemaakt van een soort deeg met diverse kruiden. Iedereen kan net zoals met wraps zijn of haar eigen invulling geven aan de pizza. Op die manier kan iedereen wat eten wat hij of zij lekker vindt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat iemand het niet ziet zitten om lekker te eten. Het is een goede aanrader en ook zeer gemakkelijk om in elkaar te bouwen. Wel is het verstandig om van tevoren al het een en ander te hebben voorbereid. Zo kan een lekker wijntje of biertje zeker niet ontbreken en is het ook niet overbodig om de verse groenten alvast te snijden. Op die manier kan iedereen pakken waar ze zin in hebben.

Frituur is altijd goed

Als laatste is het altijd nog de mogelijkheid om de frituur aan te knallen als je met vrienden bent. Eten uit de frituur is altijd wel geliefd onder je vrienden en op die manier kunnen jullie allemaal gaan genieten. Het is wel van belang dat je ervoor zorgt dat je diverse sauzen op tafel zet. Zo kunnen mayonaise, curry en ketchup zeker niet ontbreken tijdens deze avond. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang om ervoor te zorgen dat je diverse snacks hebt waarmee je iedereen zijn buik kan vullen. Denk aan frikandellen, kroketten of kipnuggets. Zo hebben jullie een heerlijke en makkelijke avond om nooit meer te vergeten.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Algemeen
Meer Algemeen
Gratis nieuwsbrief