Foodbloggers kerstmenu #2 – gezonde dutchies

Foodbloggers kerstmenu #2 – gezonde dutchies

Bereiding

We tellen af naar kerst, want zeg nou zelf: het is toch echt de allerleukste tijd van het jaar? Kerstcadeautjes shoppen, de X-mas tree versieren en gedichten rijmen. Maar ook natuurlijk samen de keuken in duiken voor een spectaculair kerstdiner. We schakelden hulptroepen in om de lekkerste menu’s voor jullie samen te stellen. En wie kunnen dat nou beter dan onze lieve, leuke foodbloggers van Nederland? Precies, dat dachten wij ook. Toen we de Gezonde Dutchies  vroegen om hun favoriete feestmenu waren we met het antwoord helemaal in onze nopjes. Want man, o, man, wat is dit een 3-gangen-kerstpareltje.


 


Voorgerecht


‘Bieten zijn een superfood; ze hebben heel veel gezondheidsvoordelen – dus gaan we voor deze lekkere oerbietencarpaccio. Het is een licht en voedzaam voorgerechtje en de kleur staat superfeestelijk op tafel.’


 


Hoofdgerecht


‘Geen twijfel: dat wordt kabeljauw met parmaham en salie. Vis is altijd een goed idee, omdat het niet zo zwaar is en helemaal perfect als je meerdere gangen maakt. Extra pluspunt van dit gerecht is de zoutige ham in combinatie met de vis: verrukkelijk én voor ieder wat wils – vlees en vis.’


 


Nagerecht


‘Oh, we vinden eigenlijk alle toetjes lekker. Maar we gaan voor een kerstige sfeer en kiezen voor deze pavlova met Griekse yoghurt en vers fruit. Dit toetje is stiekem een klein beetje fout, maar bevat ook iets gezonds. Dus toch nog zonder schuldgevoel genieten!’

We spraken de Gezonde Dutchies en vroegen hen naar de kerst-tips voor deze feestdagen!
Credits: Gezonde dutchies | www.gezondedutchies.nl


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief