Sorbetijs dark romance

Sorbetijs dark romance

Hidde de Brabander: “Als ik dan toch romantisch ga doen, dan maar op een eigen Hidde-wijze. De combinatie van de stevige chocoladesmaak en het aromatische van de roos daagt je smaakpapillen uit. Enjoy it, but not alone…”

Bereiding



1. Breng het water aan de kook en laat afkoelen tot 80 °C.

2. Roer de thee door het water en laat 5 minuten trekken.

3. Zeef de losse thee eruit en verwarm de getrokken thee weer tot 80 °C.

4. Voeg de overige ingrediënten toe en meng met de staafmixer tot een glad geheel.

5. Schenk door een zeef en laat afkoelen.

6. Draai in een ijsmachine tot ijs.
 
Dit recept komt uit het boek ‘Patisserie’ van Hidde de Brabander (€29,99, Kosmos Uitgevers).

  • 500 g water
  • 15 g Dilmah Rose with French Vanilla-thee
  • 30 g glucosestroop
  • 125 g kristalsuiker
  • 125 g Callebaut Sao Thomé 70% (pure chocolade)
  • 40 g cacaopoeder (Callebaut)
  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief