Aphrodite

Aphrodite

Hidde de Brabander: “Een geweldige combinatie van zelfgemaakte chocolade met amandelen, framboos en vanille. Stuk voor stuk beschouwd als lustopwekkend; bij elkaar opgeteld dus een regelrechte seksbom! En of dat nu uiteindelijk een fabel of de waarheid is, mag je zelf uitzoeken…”

Bereiding



1. Rooster de amandelen ongeveer 15 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven en de cacaobonen ongeveer 12 minuten op 180 °C.

2. Breek de cacaobonen en verwijder de schalen. Maal de cacao nibs (kernen) samen met de amandelen fijn in de keukenmachine met hakmes.

3. Smelt de cacaoboter, snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Voeg, samen met de rietsuiker, aan het cacao-amandelmengsel toe. Maal nog fijner.

4. Voeg de frambozen toe en maal tot deze fijn zijn.

5. Tempereer de chocolade en giet in de gewenste vorm.
  
Dit recept komt uit het boek ‘Patisserie’ van Hidde de Brabander (€29,99, Kosmos Uitgevers).

 

  • 75 g amandelen met vlies
  • 700 g cacaobonen
  • 200 g cacaoboter (Callebaut)
  • 1 Bourbon vanillestokje
  • 150 g rietsuiker
  • 20 g gevriesdroogde frambozen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief