Broccolisalade met gedroogde vruchten

Broccolisalade met gedroogde vruchten

Deze broccolisalade is het perfecte bijgerecht voor een uitgebreid etentje met vrienden. Het is heel simpel om te maken, je kunt het van tevoren bereiden en je zult iedereen verrassen met de combinatie van broccoli, noten en vruchtjes. Kortom, een regelrecht succesnummer!

Bereiding

1. Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 10 minuten in een stoompan.

2. Schep de broccoli in een slakom om met de amandelen, de in stukjes gesneden abrikozen en de deels gehakte noten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met notenolie.

Dit recept is afkomstig uit ‘Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light’ van Jean-François Mallet ( € 25,00, Kosmos Uitgevers).

Voorbereiding: 15 min.

Kooktijd: 10 min.

  • 8 gepelde walnoten
  • 500 g broccoli
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 16 Hazelnoten
  • Peper, zout
  • Scheutje notenolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief