12x tortilla, wrap & taco-recepten

16 februari

Tortilla’s, taco’s, burrito’s of wraps. Ze hebben veel gemeen: ze zijn makkelijk te maken en je kunt ze vullen met alle smaken die je maar bedenkt. Denk aan peulvruchten, gehakt, vis, groente, salsa’s en andere dipsauzen. Of je nu jong bent of oud, iedereen vindt het lekker. Op deze pagina vind je 12 recepten. Eten met je handen verplicht 🙂

Burrito

Een gevulde tortilla uit Mexico, dat is de burrito. Vul hem met bonen, gehakt, vis of andere ingredienten en serveer opgerold. Maak eens deze Breakfest BurritoTip: Burritos worden ook vaak na het vullen in de oven gedaan met een laagje kaas erover, zodat het over de tortilla smelt.

Quesadilla

Quesadilla’s zijn als het ware Mexicaanse tosti’s gevuld met kaas, vis of vlees en gedipt in guacomole, salsa of chilisaus.
Dit is wel een hele mooie variant:
– Quesedilla met mosselen

Tortilla

Er bestaan 2 soorten tortilla’s; de Spaanse en de Mexicaanse. De Spaanse tortilla is een in de pan gebakken omelet met aardappel. De Mexicaanse is een soort pannenkoek, gemaakt van tarwebloem, kikkererwten- of maismeel. Tortilla’s kun je niet alleen vullen, snijdt hem eens in reepjes en voeg toe aan je tortilla soep!
Of maak hem een keer met je kinderen
 


Taco

Taco’s vul je net als burrito’s met alles dat je maar kunt verzinnen, alleen zijn taco’s knapperig. 

Wrap

De wrap is net als de burrito of tortilla gevuld. Perfect om met je handen te eten dus!
Falafelwraps, groenten en salsa

Snacks

Voor een avondje op de bank of een feestje met vrienden en familie mogen snacks niet ontbreken.
Nog lekkerder met huisgemaakte quacomole of perziksalsa! Of strooi over de chips wat geraspte kaas en zet even in de oven, dit noem je nacho’s.

Sauzen & dips

Zonder goeie dip is je Mexicaanse tortilla, burrito, taco of wrap niet compleet. Zelfgemaakt is nog lekkerder! Of probeer eens deze bijzondere dips:
Linzendip 
Indiase erwtendip
Bietendip met walnoten & dadels
Hummus met pindakaas
Guacamole
Groene hummus

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Kooktips
Meer Kooktips
Gratis nieuwsbrief