Anti pasti

5 juli

Anti pasti is het summum van Italiaans borrelen. Samen met een lekker glaasje spumante vormt het de inleiding van een heerlijk avondje uitgebreid Italiaans tafelen. Al deze hapjes nuttig je met een lekkere (zelfgebakken) focaccia of ciabatta. Dat Jamie Oliver ook een anti pasti liefhebber is maakt deze geweldige selectie lekkernijen wel duidelijk, buon appitito!

1. Aubergine met saffraanroom
De combinatie van aubergines – een heel mediterrane groente – met room lijkt misschien vreemd maar levert een zacht en sensueel gerecht met een volle smaak op.

2. Avocado met zalmsnippers
Avocado is misschien niet meteen het meest Italiaanse ingrediënt, zeg maar gerust niet maar hij past heerlijk bij de andere recepten.

3. Involtini van rundvlees
Deze vleesrolletjes maak je het beste een dag van te voren, allesbehalve ingewikkeld maar het is tijdrovend.

4. Focaccio met knoflook
Een heerlijk brood met waanzinnige Italiaanse smaken zoals knoflook en rozemarijn. Serveer met Italiaanse ham, een tomatensalade of beleg met pesto en gegrilde groente zoals courgette & aubergine.  

5. Courgettebloemen
Zolang ik me kan herinneren spelen courgettebloemen een belangrijke rol in de Romeinse eetcultuur. Ja, het is een pietepeuterig werkje om hun meeldraad en stamper te verwijderen, maar laat je daardoor niet tegenhouden ‒ ze zijn superlekker zacht en toch knapperig!

6. Basilicumpesto
Wij maken onze pestoʼs standaard zonder kaas zodat ze ook geschikt zijn voor veganisten. Voeg voor een meer traditionele pesto wat parmezaan toe.


 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief