Ga aan tafel met Van Gogh (&WIN)

0/0000
3 apr 2018
Vincent van Gogh is vast geen vreemde voor je… Hij werd wereldberoemd door zijn tekeningen en schilderijen. Maar wat je misschien niet weet, is dat er ook meer dan 800 brieven van hem bewaard zijn gebleven. Daardoor weten we veel over zijn leven en hoe hij aankeek tegen eten. 

Zelf was Vincent niet echt een keukenprins, hij kookte namelijk nauwelijks. Dat was in die tijd ook niet gebruikelijk voor alleenstaande mannen. Maar dat wil niet zeggen dat hij geen foodie was… Hij ging graag langs bij collega-kunstenaar Gaugain om een vorkje mee te prikken. Toen hij bij zijn broer Theo in Parijs woonde, aten ze samen vaak in restaurants in hun wijk Montmartre. Het Grand Bouillon-Restaurant Du Chalet, een eenvoudig eethuis met betaalbare gerechten, was favoriet bij de gebroeders Van Gogh. Van dit restaurant zijn vier handgeschreven menukaarten bewaard gebleven, die Vincent met tekeningen heeft opgesierd. Maar ook ander werk van hem draait om eten, ‘De Aardappeleters’ doet vast een belletje bij je rinkelen.

Wanneer jij thuis kunstig aan de aardappels wil, dan kan dat ook. In de museumshop van het Van Gogh Museum vind je heel veel leuke kookitems met prints van zijn bekende werken, zoals bijvoorbeeld de Zonnebloemen. Ook De Amandelbloesem die hij schilderde in 1890 is volop terug te vinden op producten die verkrijgbaar zijn in de (online) shop. Van placemat tot mok, je keuken wordt je persoonlijke museum.

Jij hebt geluk, want jij kunt een set met producten uit de Van Gogh Museum woon- en kookcollectie met bloesem-print winnen! Beantwoord daarvoor onderstaande vraag.

Naast de producten ontvangt de winnaar ook nog eens twee tickets voor het Van Gogh Museum. Daar is sinds 23 maart de tentoonstelling ‘Van Gogh en Japan’ te bezoeken. Vincent liet zich namelijk maar wat graag inspireren door de Japanse prentkunst en dat is terug te zien in De Amandelbloesem: grote bloeiende takken tegen een blauwe lucht. Meer informatie over deze tentoonstelling vind je hier.

Meedoen kan tot en met 15 april 2018. ​We nemen contact op met de winnaars via e-mail. Actievoorwaarden.

In welk jaar schilderde Vincent van Gogh 'De Amandelbloesem'? *


Naam *
E-mailadres *
* = verplicht

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

  Tips

  Meer Tips
  Eat Happy van Melissa Hemsley

  Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
   
   

  Hi foodlover,

  Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

  Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

  Liefs, Lot

  foodandfriends.nl