5x glutenvrij bakken

51/2017
20 mrt 2017
Wat al deze vijf heerlijke taarten en cakes gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk geweldig smaken en daarnaast ook nog eens glutenvrij zijn. Dus doe je kookschort om en maak je favoriete gebak!
 
1 Glutenvrije choco-amandeltaart
Deze chocolade-amandeltaart is heel bijzonder. In de eerste plaats omdat hij glutenvrij is en in de tweede plaats omdat er witte adukibonen in zijn verwerkt. Hij is extra lekker met kersenhangop of een dot slagroom.
   

2 Glutenvrije aardbei-kokostaart
Deze taart is bijna, maar nèt niet, te mooi om op te eten! Gebruik het liefst kleine aardbeien; laat de kroontjes zitten aan de exemplaren die je ter versiering gebruikt. Je kunt natuurlijk ook voor ander fruit kiezen.
   

3 Chocolade-ganachetaart
Pure chocolade, sinaasappel en zeezout komen samen in deze waanzinnig lekkere taart die je niet in de oven hoeft te bakken. Bovendien is hij glutenvrij en zuivelvrij.
   

4 Glutenvrije carrot cake

Deze heerlijk gekruide worteltaart is super lekker bij een lekker kopje thee. Het fijne van deze carrot cake is dat er geen gluten in te vinden zijn en hij makkelijk te maken is. Bovendien verantwoord lekker én een plaatje, vind je ook niet? 
   

5 Sticky peren-gembercake
In deze sticky cake spelen naast peren en gember ook dadels en amandelen de hoofdrol! Bestrijk ‘m – als ie net uit de oven komt – met wat abrikozenjam zodat de cake mooi gaat glanzen.
 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

  Kooktips

  Meer Kooktips
  Eat Happy van Melissa Hemsley

  Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
   
   

  Hi foodlover,

  Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

  Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

  Liefs, Lot

  foodandfriends.nl