Met worstvlees gevulde pompoen

Met worstvlees gevulde pompoen

Worstmakers Brandt en Levie bezochten Italiaanse slagers en kregen tips en trucs van ‘s lands de beste leermeesters. Proef de traditionele recepten van deze worstexperts zoals ribollita, langzaamgegaarde varkensrib van de barbecue of deze met worstvlees gevulde pompoen. Zorg in dit recept voor een goede, biologische pompoen – dit soort pompoenen zijn onbespoten en hoef je niet te schillen.

Bereiding

1 Snijd de pompoen aan de bovenkant voorzichtig open. Verwijder met een lepel de zaden.

2 Snijd de bleekselderij, wortel, rode ui en venkel in kleine blokjes en doe alles in een kom. Ontdoe ondertussen de worsten van hun vel, verkruimel het pepertje en snijd het brood in kleine blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed tot een samenhangend geheel.

3 Verwarm de oven op 180ºC. Vul de pompoen met het worstmengsel en grill hem vervolgens 40 minuten in de oven. Als je een mesje in het zachte pompoenvlees kunt steken en de vulling stevig is, is hij gaar. Serveer de pompoen in zijn geheel met een frisse salade erbij.

Ook de lekkerste recepten met Worst maken? Bestel het nieuwste boek van Brandt en Levie in de shop; ‘De Worst Story – Samuel Levie’
 

4 personen
• 1 grote pompoen
• 3 verse varkensworstjes
• 2 stengels bleekselderij
• 1 wortel
• ½ rode ui
• ½ venkel
• ½ gedroogd pepertje
• schil van ½ citroen
• 2 sneetjes oud witbrood
• flinke hand gesneden peterselie
• olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief