Er zijn zoveel heerlijke kleine taartjes bij Petit Gateau in Amsterdam! Hier geven we je het recept voor het basisdeeg voor deze taartjes. Maak ze eens met deze heerlijke notenkaramel vulling.
1. Verwarm de oven voor tot 150 °C.
2. Rooster de noten 10 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Verwarm de slagroom en zet opzij.
4. Doe het water met de suiker in een middelgrote steelpan.
5. Laat de suiker karamelliseren.
6. Zet het vuur laag en giet de nog warme slagroom erbij, met de honing en de gezouten boter.
7. Roer alles door elkaar en voeg de nog warme noten toe.
8. Meng tot alle noten bedekt zijn met een laagje karamel.
9. Schep de noten meteen met twee eetlepels op de taartbodempjes.
Dit recept komt uit het boek ‘Kleine taartjes’ van Meike Schaling (€ 17,50, Kosmos Uitgevers).
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.