Jamie’s winterlasagne

Jamie’s winterlasagne

Oelala, dit is er eentje om in je favorieten te zetten. Jamie’s winterlasagne zit boordevol vitaminen, is perfect voor doordeweeks, maar ook op diners met vrienden en familie doet-ie het altijd goed. Nog een tip: kun je geen venkelknollen krijgen, kies dan voor een andere knol uit het seizoen – dat verandert misschien iets in de smaak, maar kan je juist ook verrassen. Probeer het maar! 

Bereiding



1 Zet een grote braadpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur en braad de kipfilets rondom aan.

2 Maak ondertussen de preien, bleekselderij en venkels schoon, snijd ze in dunne plakjes en zet ze opzij. Snijd de bacon in smalle reepjes, roer ze met de laurier in de pan door elkaar, ris de tijmblaadjes erbij en bak de reepjes spek licht goudbruin.

3. Doe de gesneden groenten erbij en blijf 15 minuten regelmatig roeren.

4 Meng dan de bloem, mosterd en een snufje zeezout en zwarte peper erdoor. Roer vervolgens geleidelijk de melk erdoor, zet het vuur laag en blijf 20 minuten regelmatig roeren.

5 Trek de buitenste, groene bladeren van de kool (350 g in totaal) en bewaar de rest voor een andere keer. Leg de bladeren op je werkvlak, snijd de harde nerven
eruit en gooi die weg. Snijd de bladeren vervolgens in 2 cm brede reepjes.

6 Snijd de champignons in dunne plakjes en roer ze met de kool en 700 ml kokend water door de stoof. Laat 30 minuten pruttelen.

7 Verwarm de oven voor tot 180 °C/gasovenstand 4.

8 Zet het vuur onder de stoof uit, trek de kipfilets zo nodig met twee vorken uit elkaar, proef en breng op smaak.

9 Schep een laagje van de stoof in een braadslede (25 x 35 cm), scheur een paar lasagnevellen in stukjes en strooi ze erover. Herhaal dit tot alle stoof en pasta op is.

10 Druk en duw met je vingers in de lasagne om hem een mooie textuur te geven – je wilt hem lekker rommelig – en rasp de Parmezaanse kaas erover.

11 Zet de lasagne 40 minuten in de oven, of tot er een goudbruin, pruttelend korstje op zit. Laat hem 5 minuten staan en serveer hem met brood om te dopen.
 
CALORIEËN VET VERZ. VET EIWIT KOOLHYD. SUIKER ZOUT VEZELS 3 PORTIES 501 kcal 15,8 g 5,8 g 35 g 54,2 g 13 g 1,5 g 9,6 g GROENTE & FRUIT



Dit recept komt uit het boek ‘Jamie’s Super Food voor familie en vrienden’ van Jamie Oliver (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).

Voor 8 personen, bereiding 2 uur en 20 minuten.

  • olijfolie
  • 8 kippendijfilets
  • 2 preien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 venkelknollen
  • 4 plakken gerookte doorregen bacon of ontbijtspek
  • 2 verse laurierblaadjes
  • ½ bosje verse tijm (15 g)
  • 2 volle el volkorenbloem
  • 2 volle tl Engelse mosterd
  • 1 liter halfvolle melk
  • 1 middelgrote savooiekool
  • 400 g kleine kastanjechampignons
  • 500 g verse lasagnevellen
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 volkorenbrood


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief