Pannenkoeken met blauwe bessen

Bereiden

“In veel huishoudens bestaat het avondeten wel eens uit de grote P – aka de pannenkoek. Voor mij waren pannenkoeken eigenlijk altijd een ontbijtding. Zo zie je maar dat de manier waarop je thuis eet de basis vormt voor het verdere keukenspel in je leven. Voor Miljuschka’s foodtrucks ben ik drie weken in Amerika geweest. Op een van de eerste ochtenden werd ik achter een volledig ontbijtbuffet gezet. Het meest verbluffende waren de blueberry pancakes: stapels pannenkoeken met daarop en daaromheen slagroom. Ik was, zoals je kunt begrijpen, op slag misselijk. Toch vond ik de combinatie van gerezen pancakes met blauwe bessen opmerkelijk. Ik maak ze met havermout, zodat er toch een bite in zit. En ze zijn redelijk gezond, al zeg ik het zelf.”, vertelt Mijuschka Wizenhausen in haar boek Lekker Miljuschka.

1. Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Splits de eieren; doe de eiwitten in een schone kom en klop ze stijf met een garde of met de handmixer. Roer in een andere kom havermout, bakpoeder, melk en eidooiers door elkaar. Schep de helft van de bessen door de havermout en spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten erdoor.

2. Verhit de kokosolie in een koekenpan en schep een beetje van het pannenkoekenbeslag in de pan. Bak de pannenkoek in 2 à 3 minuten goudbruin en keer om met een spatel. Schep de pannenkoek op een bord als hij gaar is. Bak zo verder tot al het beslag op is.

3. Verdeel de rest van de bessen en de plakjes banaan over de pannenkoeken en schenk er ahornsiroop op.

Dit recept komt uit het boek 'Lekker Miljuschka' van Miljuschka Witzenhausen (€20,-, Kosmos Uitgevers). 
 
 Krankzinnige burger


Grill deze krankzinnig lekkere burger van Jamie Oliver op de BBQ!